Špionážne "radovánky" nad Čiernym morom. Niečo sa chystá?
23 | 08 | 2023 I Milan Laca

Rekordný počet prieskumných lietadiel NATO nad Rumunskom!

Podľa rumunského webu Adevarul bolo 20. augusta vidieť na oblohe nad Rumunskom, ako aj nad Čiernym morom rekordný počet prieskumných lietadiel z krajín NATO. Spomína tri lietadlá, z ktorých jedno je nevojenské a jeden dron.

Celá plejáda

Boli tam najmä dva Boeingy E-3 Sentry NATO Early Warning and Control Force (AWACS). Lietadlo amerického námorníctva Lockheed EP-3E Aries II dlhé hodiny lietalo aj nad deltou Dunaja a nad Čiernym morom.

Francúzske rakety pre Kyjev (VIDEO)
Francúzsko odovzdalo prvú sériu rakiet dlhého doletu SCALP Ukrajine. Kyjev dostal všetky rakety dlhého doletu SCALP, ktoré Francúzsko sľúbilo poskytnúť v prvej várke. Už dodali Veľvyslanec Ukrajiny vo Francúzsku Vadym Omelchenko vyhlásil: "Ak... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Milan Laca

Aj utajené

Zbadali aj lietadlo Bombardier Challenger 650 ARTEMIS, „ktoré na prvý pohľad vyzerá ako biznis jet. Adevarul,, s odvolaním sa na zdroje tvrdí, že lietadlo je „vybavené senzormi a počítačmi na zachytenie a dešifrovanie nepriateľskej komunikácie na vzdialenosť stoviek kilometrov“. V článku sa píše, že patrí súkromnej spoločnosti a na palube nie je žiadny vojenský personál, ale "špecialisti Pentagonu sú pripojení k jeho senzorom cez satelit a údaje spracúvajú v reálnom čase." Podľa zdrojov, Pentagon platí spoločnosti za túto službu hodinovú sadzbu.

Aj dron v akcii

Okrem toho, nad Čiernym morom preletel dron Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk. Disponuje rôznymi elektro-optickými a infračervenými senzormi, ako aj vysoko presným radarom, ktorý umožňuje denne monitorovať 100 tisíc metrov štvorcových územia.

Posilnili rozviedku?

V júli zasadala Rada NATO – Ukrajina o bezpečnostnej situácii v čiernomorskom regióne po pozastavení dohody o obilí, od ktorej Rusko od 18. júla odstúpilo pre nedodržiavanie jeho podmienok. Rada aliancie rozhodla o posilnení spravodajstva v regióne a to aj pomocou námorných hliadkových lietadiel a bezpilotných lietadiel.

Kyjev: Hľadáme pilotov, hláste sa!
Kyjev súrne hľadá žoldnierskych pilotov na F-16. Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov na spoločnom brífingu v Odese s dánskym ministrom obrany Troelsom Poulsenom oznámil, že Kyjev hľadá zahraničných pilotov, píše portál fondsk.ru. Ste... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme