Obama bol múdrejší!
24 | 08 | 2023 I Milan Laca

"Obama bol múdrejší". Biden podcenil Putina.

Ekonóm Sachs: Biden podcenil odhodlanie Ruska chrániť svoje záujmy.

Sebavedomý
Americký prezident Joe Biden, na rozdiel od svojho predchodcu Baracka Obamu, podcenil odhodlanie Ruska brániť svoje záujmy, a to aj v otázke Ukrajiny a NATO, povedal na svojom kanáli YouTube Jeffrey Sachs, americký ekonóm a profesor na Kolumbijskej univerzite.
USA priznali: Ukrajinci sú pre nás POTRAVA PRE DELÁ!
Celkový počet obetí Ukrajiny a Ruska sa blíži k pol miliónu, tvrdia predstavitelia USA. Počet zabitých alebo zranených vojakov od vpádu ruskej armády na Ukrajinu vlani vo februári na oboch stranách konfliktu dosiahol podľa odhadov americkej vlády... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková
V čo dúfali
Ako poznamenal profesor, Spojené štáty tlačili Ukrajinu do NATO, s čím Rusko „z úplne predvídateľného a pochopiteľného dôvodu“ nemohlo súhlasiť. Vo Washingtone však opozíciu Moskvy považovali za bluf, pretože verili, že nemá inú možnosť, ako sa „podriadiť vôli Spojených štátov“. "To sa však nestalo. Biden, žiaľ, nie je veľmi inteligentný človek a jeho tím nie je príliš inteligentný. Obama bol múdrejší ako Biden," povedal Sachs. Obama, podľa neho pochopil, že tlak USA na Rusko v otázke Ukrajiny spôsobí spätnú reakciu.
Profesor zdôraznil, že vstup Ukrajiny do NATO predstavuje existenčnú hrozbu pre Rusko, zatiaľ čo Spojené štáty by získali kontrolu nad Čiernym morom. "Takže Obama už v roku 2014 pochopil, že situáciu netreba zhoršovať," povedal Sachs.
Tlak za každú cenu
Zároveň sa „nie najmúdrejší“ Biden, podľa profesora, rozhodol pokračovať v tlaku na Rusko, ktoré zasa v decembri 2021 navrhlo bezpečnostnú dohodu. "Mimochodom, volal som do Bieleho domu, aby som povedal - rokujte, o tom sa určite dá diskutovať, povedali mi - nie, nie, nebudeme rokovať," povedal Sachs. V dôsledku toho Washington vyhlásil, že nemá záujem o takéto rokovania s Moskvou, pričom poukázal na to, že NATO „nie je vaša vec“. „A Putin povedal: viete, že toto je moja vec, a ukázal to,“ zhrnul Sachs.
Ruský postoj
Koncom roka 2021 zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí návrhy dohôd medzi Ruskom a Spojenými štátmi a NATO o bezpečnostných zárukách. Dokumenty predovšetkým vylučovali ďalšie rozširovanie aliancie na východ a vstup Ukrajiny do nej, nasadenie ďalších jednotiek a zbraní mimo krajín, v ktorých sa k máju 1997 nachádzali a počítal aj s odmietnutím akýkoľvek vojenských aktivít NATO na Ukrajine, vo východnej Európe, Zakaukazsku a Strednej Ázii.
Joe Biden zaspal počas stretnutia s tými, ktorí prežili požiare na Havaji
Joe Biden sa opäť ocitol v komickej situácii. Súčasný prezident Spojených štátov amerických zaspal počas stretnutia s tými, ktorí prežili požiare na Havaji. Americký prezident Joe Biden zaspal na stretnutí s obyvateľmi ostrova Maui na Havaji.... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme