Čaputovej pocit moci na vrchole! Riaditeľ SIS Aláč končí vo funkcii
23 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Prezidentka SR Zuzana Čaputová rozhodla o odvolaní riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča s účinnosťou od štvrtka (24. 8.).

Právomoci riaditeľa bude v súlade so štatútom SIS v plnom rozsahu vykonávať jeho námestník Tomáš Rulíšek, ktorý je dlhoročným príslušníkom SIS, a v ktorého pôsobnosti boli aj medzinárodné vzťahy SIS. Informoval o tom prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Návrh na Aláčovo odvolanie schválila v stredu vláda. Predloženie návrhu na Aláčovo odvolanie avizoval ešte v pondelok (21. 8.) predseda vlády SR Ľudovít Ódor. Odvolávanie súvisí s obvinením z trestných činov, ktorému Aláč v súčasnosti čelí. Týka sa zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Vláda schválila odvolanie riaditeľa SIS Aláča(VIDEO)
Doterajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Michal Aláč má skončiť vo funkcii. Návrh na jeho odvolanie schválila v stredu vláda. Odvolanie je v tejto chvíli na prezidentke SR Zuzane Čaputovej. Predloženie návrhu na Aláčovo odvolanie... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme