USA vyzývajú svojich občanov, aby opustili Bielorusko
22 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Veľvyslanectvo USA v bieluruskom hlavnom meste Minsk v pondelok odporučilo svojim občanom, aby "okamžite opustili Bielorusku". Informovala o tom televízia Sky News.

"Zvážte opustenie hranice s Litvou a Lotyšskom alebo krajinou," píše sa na webovej stránke veľvyslanectva.

USA vyzývajú svojich občanov

Veľvyslanectvo zároveň vyzvalo svojich občanov, aby do Bieluruska necestovali, pretože má obmedzené možnosti poskytovať a pomáhať jednotlivcom, ktorí tam žijú alebo cestujú. Američania, ktorí sú v tejto krajine, sa tak rozhodli cestovať, varovali, že nebudú schopní pomôcť americkej vláde.

Veľvyslanectvo vo svojom online oznámení zdôraznilo, že Bielorusko pomáha Rusku pri nevyprovokovanom útoku na Ukrajinu. I poskytuje svoje územie pre ruské sily.

Litva tvorí časť hranice priechodov s krajinou

Litva 18. augusta dočasne vytvorila dve svoje vlastné hranice s Bieloruskom. Bolo to odôvodnené prítomnosťou žoldnierov ruskej súkromnej Wagnerovej skupiny na území Bieloruska. Spoločnosť s Poľskom a Lotyšskom zároveň varovala, že v budúcnosti by mohla vytvoriť ďalšie priechody.

Zdroj: cz24.news

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik