TARABA: RTVS tri a pol roka dokazuje, že NIE JE verejnoprávna!
23 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Tomáš Taraba odmietol účasť v relácii, ktorej zámerom podľa neho bolo rozoštvať opozíciu. Podľa svojich slov by radšej išiel do debaty, v ktorej by sa stretol s predstaviteľmi bývalých koaličných strán.

Stretli sa Uhrík a Kotleba

V nedávnom vydaní diskusnej relácie Sobotné dialógy, ktorú vysiela RTVS, vystúpili dvaja predstavitelia subjektov, ktoré mainstream obvykle označuje ako "extrémistické" – predseda Republiky Milan Uhrík a poslanec a volebný líder ĽSNS Marek Kotleba.

Iniciatíva Zabudnuté Slovensko na takéto ohlásené zloženie relácie zareagovala protestným zhromaždením pred budovou Slovenského rozhlasu. Moderátorka relácie Marta Jančkárová na výhrady odpovedala, že je povinnosťou RTVS usporadúvať aj takéto diskusie, hoci s kontroverznejšími hosťami. „Rozhorčenie z toho, prečo rozhlas dáva priestor subjektu, ktorý si občania zvolili do parlamentu, treba presmerovať tam, kde rozhodli o jeho práve kandidovať,“ vyjadrila sa tiež Jančkárová.

Moderátorka taktiež uviedla, že do diskusie bol pôvodne pozvaný aj zástupca SNS. „Zámer dramaturga bol, aby spolu tentoraz diskutovali politici z rovnakého spektra. Tak sa stretli v jednom štúdiu napríklad Mikuláš Dzurinda, Kristián Forró a Zsolt Simon, inokedy zase Richard Sulík a Michal Šimečka. Do dnešnej relácie pozvala dramaturgia zástupcov SNS, ĽSNS a Republiky. SNS pozvanie neprijala,“ vysvetlila Jančkárová.

Robert Fico odkázal Milanovi Uhríkovi!
Zahranično-politická orientácia Slovenska musí ostať zachovaná, chceme ostať členom medzinárodných organizácií, ako je NATO a EÚ. Uviedol to šéf Smeru-SD Robert Fico v súvislosti so zámerom mimoparlamentnej strany Republika zorganizovať v... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Taraba: Bolo to narafičené!

Denník Plus jeden deň zistil, že SNS mal v relácii zastupovať nezaradený poslanec Tomáš Taraba. Ten však pozvanie odmietol s vysvetlením, že zámerom relácie malo byť rozoštvanie opozície. Taraba sa dokonca vyslovil, že zviditeľňovanie sa v relácii verejnoprávneho telerozhlasu preňho nepredstavuje významnejší prínos.

Absolútne sa mi potvrdilo, že to bolo narafičené, aby som tam došiel, aby ma kompromitovali s tými bannermi, ktoré tam mali pripravené. RTVS tri a pol roka dokazuje, že nie je verejnoprávne médium, pretože tri a pol roka ma nepozývala – a je nie som odkázaný teraz, keď je sledovanosť mojich videí väčšia ako ich relácií, aby som chodil do relácie, ktorá nemá hlavu ani pätu," odkázal Taraba RTVS.

Dodal pritom, že nemá problém diskutovať s kýmkoľvek. Pred septembrovými voľbami by sa rád zúčastnil na debatách, v ktorých budú zastúpení najmä predstavitelia bývalej vládnej koalície.

Rázny Andrej Danko! Z nenávisti, pomsty a zatýkania sa ľudia nenajedia
Kabinety Igora Matoviča a Eduarda Hegera nedokázali za tri a pol roka realizovať žiadne systémové opatrenia, na ktoré by mohla nasledujúca vláda nadviazať. V TASR TV to povedal predseda SNS Andrej Danko. Ocenil zmeny stavebného zákona a pravidiel... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik