ŠUTAJ EŠTOK: Slobodník dostal PODMIENKU skôr, ako začal spolupracovať s políciou! (VIDEO)
23 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) vo videu na sociálnej sieti reaguje na to, ako bol bývalý šéf národnej jednotky finančnej polície NAKA a známy kajúcnik Bernard Slobodník odsúdený na podmienečný trest.

Za krivé svedectvá vymenil beztrestnosť

Podľa Šutaja Eštoka dostal Slobodník podmienku skôr, ako začal spolupracovať s políciou.

„Zločinec Bernard Slobodník prišiel 29. októbra 2020 v sprievode Daniela Lipšica na Národnú kriminálnu agentúru za prokurátorom Šurekom, aby si dohodol podmienky spolupráce. Deň predtým sa stretol s operatívcami v aute, z čoho vznikla legálna nahrávka. Na nej spomína, že Lipšic všetko dohodol so Šurekom a nech vyjde najavo čokoľvek, prinajhoršom dostane podmienku,“ hovorí vo videu poslanec.

Ďalej Šutaj Eštok pustí nahrávku Slobodníka, na ktorej dotyčný kajúcnik hovorí: „Zajtra idem vypovedať. Lipšic všetko dohodol, to je všetko Lipšic. Podľa toho jako rozprával so Šurekom, mňa nebudú brať, môže byť hocičo na mňa a keby aj, tak že by v priebehu konania tam nejaká dvestošestka prišla, ale prinajhoršom by to skončilo s podmienkou.“

V druhej časti nahrávky Slobodník prosil policajtov, aby mu povedali o akýchkoľvek kauzách, čo by vedel doložiť špeciálnej prokuratúre, hovorí ďalej Šutaj Eštok.

Slobodník: „Toto som chcel poprosiť, že ráno na deviatu tam mám byť a ja neviem, ja si vážim nejaké konkrétne veci, nejaký taký čo sme robili, nejaký taký prípad, že niečo aj konkrétne, že na čo by som si spomenul. No neviem, neviem, ktorý prípad by som vám vysvietil, jeden, ostatné poviem k štruktúram a mám v p..., čo. Ale, v žiadnom prípade neviem, no. Nehovorte toto nikomu, prosím vás. A skús prosím ťa niečo pozrieť, veď tuto je, tuto keby si mi aj kúsok niečoho len poslal, že by si mi len svojimi vetami pár oných poslal.“

„A dnes sa udialo to, čo na nahrávke hovoril Bernard Slobodník už v roku 2020. Za všetko, čo v súvislosti s ním vyšlo najavo, mu Lipšicov prokurátor navrhol podmienku a dnes ju súd schválil. Za krivé svedectvá tak vymenil tento zločinec svoju beztrestnosť. Ak je toto predstava o spravodlivosti, ktorú majú prezidentka Čaputová, premiér Ódor, Matovič a ďalší, tak potom je stav právneho štátu na Slovensku v horšom stave, ako to vyzerá,“ uzatvára Šutaj Eštok.

Podmienka pre Slobodníka

Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica odsúdil v pondelok bývalého šéfa národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Bernarda Slobodníka na úhrnný trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov.

Súd tak urobil na základe sprísnenej dohody o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Slobodníkom, ktorý priznal vinu v troch korupčných skutkoch. Rozhodnutie je právoplatné.

Fico s plnou vážnosťou Ódorovi a Čaputovej: AKÉ SLUŽBY VÁM ROBÍ HAMRAN, že nebol okamžite odvolaný z funkcie?
Dnes sa na pôde národnej rady mala konať mimoriadna schôdza, ktorú inicioval SMER – SSD. Na schôdzi strana chcela presadiť uznesenie, ktorým by parlament konštatoval, že "po zásahu NAKA so súhlasom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik