Razie na ukrajinských vojenských správach. Lov na úplatkárov
23 | 08 | 2023 I Milan Laca

Po celej Ukrajine vykonávajú viac ako 200 prehliadok vo vojenských registračných úradoch a úradoch zaraďovania a vojenských lekárskych komisiách. 

Štátny úrad pre vyšetrovanie vykonáva hromadné prehliadky vo vojenských náborových úradoch a vojenských lekárskych komisiách v regiónoch Vinnica, Čerkasy a Kyjev.

Úplatky

Vojenské registračné a zaraďovacie úrady a komisie sú podozrivé z prijímania neopodstatnených peňažných súm za doklad o nespôsobilosti na vojenskú službu. Identifikovali  338 osôb, ktorým mohli vystaviť takéto falošné doklady.

Ak Rusi neodídu, Krym oslobodíme aj sami. A ak dostaneme zbrane!
Ukrajina oslobodí Krym vojenskou cestou, ak ho Rusko samo neopustí. V predvečer tretieho summitu Krymskej platformy Oleksij Danilov, tajomník Národnej bezpečnostnej rady Ukrajiny, povedal, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou oslobodí Krym... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Milan Laca

Bral úplatky

Veliteľovi jedného z okresných úradov pre registráciu a zaraďovanie vojakov v Odeskej oblasti odovzdali štyri protokoly o korupcii. Podľa vyšetrovateľov, vojenský komisár v rozpore so zákonom „o predchádzaní korupcii“ súčasne viedol vojenskú správu a zastával vedúce pozície v štyroch bytových a servisných strediskách, kde získal dodatočný príjem. Za dva roky išlo o sumu takmer 210-tisíc hrivien.

Prehliadky už aj boli

Ďalších 15 prehliadok bolo minulý týždeň v Odeskej, Mykolajivskej a Chersonskej oblasti. Podozriví sú traja predstavitelia vojenských komisariátov. Dnes zverejnili  aj video z prehliadok vo vojenskom registračnom a zaraďovacom úrade v Odese. A médiá napísali, že v yšetrovanie pokračuje aj v regióne Rivne. Štátny úrad pre vyšetrovanie uvádza, že už vyšetruje 112 trestných konaní proti vojenským komisárom, najmä v prípade  korupcie a pomoci podvodníkom. Súdu postúpili obžalob. Vojenskí komisári najčastejšie, v záujme vlastného zisku, pomáhajú odvedencom vyhnúť sa službe v  armáde a odísť do zahraničia. 

Zelenskyj straší Európu: Rusko zaútočí na vás všetkých!
Zelenskyj prehovoril v dánskom parlamente: Všetci sú ohrození, ak Ukrajina nevydrží! Prezident Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril členom dánskeho parlamentu Folketing. Poďakoval sa im za poskytnutú vojenskú pomoc a uistil ich, že Ukrajina vytrvá v... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme