Nové Iránske bomby pre drony (VIDEO)
23 | 08 | 2023 I Milan Laca

Teherán usporiadal prezentáciu riadených bômb Arman-1 a Arman-2 namontovaných na bezpilotných lietadlách, informuje agentúra Fars.

„Navádzané bomby Arman-1 a Arman-2 predstavili na výstave obranného vybavenia v roku 2023.
Zbrane pre drony
Tieto bomby sú nainštalované na drone Mohajer-10, ktorý predstavil iránsky prezident Ebrahim Raisi “, píše sa v správe.
Bomba Arman-1 s hmotnosťou 35 kilogramov, má podľa agentúry dolet 20 kilometrov. Bomba Arman-2, ktorá využíva elektromotor, váži 40 kilogramov a má dolet 100 kilometrov. Obe bomby je možné odpáliť z rôznych typov vojenských dronov  a využívať GPS/INS (Inertial Navigation System Interfacing with Global Navigation Satellite System). Okrem toho Arman-1 používa samonavádzaciu hlavicu.
Dron Mohajer 10
Nový dron
Iránske médiá informovali, že prezident Ebrahim Raisi nariadil odovzdanie strategických rakiet Chorramšahr a Haj Qasem ozbrojeným silám krajiny a leteckým silám Zboru islamských revolučných gárd,  počas inšpekcie výstavy najnovších úspechov obranného priemyslu. V  Deň obranného priemyslu predstavili aj najnovšie bezpilotné lietadlo Mohajer-10. Maximálna kapacita paliva tohto dronu je 450 litrov, maximálna hmotnosť nákladu je 300 kilogramov a maximálna rýchlosť je 210 kilometrov za hodinu. Mohajer-10 je schopný niesť rôzne druhy munície, bomby Ghaem a Almas a je vybavený elektronickými bojovými a prieskumnými systémami.
Ruské ponorky prekvapili (VIDEO)
Ponorky "Varšavjanka" ruského námorníctva zmarili protiofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny. Komentátori magazínu Covert Shores sa domnievajú, že ponorky Varšvjanka ruského námorníctva sa stali hlavným dôvodom neúspešnej ofenzívy ukrajinskej armády.... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik