Francúzske rakety pre Kyjev (VIDEO)
23 | 08 | 2023 I Milan Laca

Francúzsko odovzdalo prvú sériu rakiet dlhého doletu SCALP Ukrajine.

Kyjev dostal všetky rakety dlhého doletu SCALP, ktoré Francúzsko sľúbilo poskytnúť v prvej várke.

Už dodali

Veľvyslanec Ukrajiny vo Francúzsku Vadym Omelchenko vyhlásil: "Ak počujete od Zelenského alebo Macrona, že Francúzsko poskytne zbrane, mali by ste vedieť, že sú už na Ukrajine, na fronte".

To nie je všetko 

Dodávky rakiet SCALP budú podľa veľvyslanca pokračovať. "Hlavným problémom týchto dodávok je ich rytmus a Francúzom sa tu darí veľmi dobre," povedal veľvyslanec. Omelčenko tiež povedal, že prvá várka bola skúšobná a fungovali dobre.

Raketa SCALP

Čo sú to... 

Raketa SCALP je francúzsky variant britskej strely Storm Shadow s dlhým doletom. Ich dosah je približne 250 km. Noviny predtým napísali, že nemecká vláda stále nie je schopná rozhodnúť o presune riadených striel Taurus na Ukrajinu. Kancelár Olaf Scholz opäť nevylúčil ich dodávky na Ukrajinu, ale povedal, že Nemecko „dôkladne preverí každé rozhodnutie“. Podľa neho sa študuje technické obmedzenie doletu týchto riadených striel.

Potešili Zelenského. Aj Scholz sľubuje
Holandsko dodá Ukrajine lietadlá F-16. Ukrajinský prezident Zelenskij: Holandsko dá Kyjevu 42 stíhačiek. Štedrá ponuka Holandsko dodá Kyjevu 42 lietadiel F-16. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že dohodu dosiahol nao stretnutí... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme