Ak Rusi neodídu, Krym oslobodíme aj sami. A ak dostaneme zbrane!
22 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina oslobodí Krym vojenskou cestou, ak ho Rusko samo neopustí.

V predvečer tretieho summitu Krymskej platformy Oleksij Danilov, tajomník Národnej bezpečnostnej rady Ukrajiny, povedal, že Ukrajina s najväčšou pravdepodobnosťou oslobodí Krym vojenskou cestou, ak ho Rusko neopustí samo.

Nevzdáme sa ho!

Podľa agentúry "Ukrinform", Oleksij Danilov vyhlásil: "Krym je súčasťou nášho územia a musíme ho oslobodiť. Oslobodíme ho! S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak stane vojenskou cestou,  ak si agresorská krajina dovtedy neuvedomí, že musí naše územie opustiť. Nemáme inú možnosť."

Hrozba amerických kazetových bômb
Kyjev neoznačuje oblasti použitia kazetovej munície. The Washington Post: Ukrajinský vojak povedal, že Kyjev neoznačuje zóny, kde používa kazetové strely. Nerobia to Ukrajinský vojenský predstaviteľ dal jasne najavo, že Kyjev neoznačuje zóny,... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Milan Laca

Je to otázka času 

Tajomník Národnej bezpečnostnej rady ubezpečil, že oslobodenie Krymu je len otázkou času, ale bude to ťažké. Poznamenal, že Ukrajina musí pragmaticky postupovať smerom k návratu hraníc z roku 1991. "Toto je náš pragmatizmus - hranice z roku 1991. Ak sa tak nestane, tak majte na pamäti, že existencia našej krajiny bude neustále ohrozená. Ak má niekto iný pragmatizmus, tak sú to jeho problémy a on sa s jeho pragmatizmom dokáže vysporiadať na území svojej krajiny“, povedal Danilov.

A ešte zbrane

Posilnenie protivzdušnej obrany zostáva prioritou číslo jeden pre ukrajinské sily a Ukrajina tiež potrebuje viac granátov a všetkých typov obrnených vozidiel, uviedol minister obrany Oleksiy Reznikov.

Čo by chceli?

"Na aké zbrane ešte čakáme? Priority sa nezmenili. Prioritou číslo jeden je protivzdušná obrana. Potrebujeme zvýšiť sieť obrany ukrajinského neba“. Druhú prioritu nazval „munícia, munícia, munícia!".  Tretia vec, ktorú ozbrojené sily potrebujú, sú všetky typy obrnených vozidiel. "Obrnené transportéry, obrnené vozidlá, tanky atď. A veľmi dôležitý prvok - obrnené prostriedky na evakuáciu našich ranených z bojiska", uzavrel Reznikov.

Zelenskyj straší Európu: Rusko zaútočí na vás všetkých!
Zelenskyj prehovoril v dánskom parlamente: Všetci sú ohrození, ak Ukrajina nevydrží! Prezident Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril členom dánskeho parlamentu Folketing. Poďakoval sa im za poskytnutú vojenskú pomoc a uistil ich, že Ukrajina vytrvá v... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik