Zelenskyj straší Európu: Rusko zaútočí na vás všetkých!
21 | 08 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj prehovoril v dánskom parlamente: Všetci sú ohrození, ak Ukrajina nevydrží! 

Prezident Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril členom dánskeho parlamentu Folketing. Poďakoval sa im za poskytnutú vojenskú pomoc a uistil ich, že Ukrajina vytrvá v boji proti ruskej agresii. Zelenského prejav niekoľkokrát prerušil potlesk poslancov a hostí.

Aj vy zahyniete! 

Denník "Európska pravda" cituje Zelenského: "Ruské zlo teraz spôsobuje bolesť a smrť ukrajinským mestám a obciam a otvorene hovorí, že sa to neobmedzí len na Ukrajinu. Potom po našej krajine chcú toto utrpenie preniesť ďalej do Európy a ďalej do sveta." Som si istý, že to počujete z Moskvy. Všetci susedia Ruska sú ohrození, ak sa Ukrajina proti tomu nepostaví."

Biden Kyjevu: Stíhačky vám dáme!
Biden potvrdil poskytnutie stíhačiek F-16 Ukrajine po výcviku. Biely dom potvrdil, že USA schvália poskytnutie stíhačiek F-16 Ukrajine po ukončení výcviku ukrajinských pilotov. Je to oficiálne "European Truth" píše, že poradca prezidenta... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Milan Laca

Môžu zaútoči na každého

Podľa Zelenského, sa v tomto prípade medzinárodné právo už nepodarí resuscitovať a terčom sa môže stať každá zo svetových demokracií. Zelenskyj však zdôraznil, že Ukrajina sa postaví prot tomu. "Keď Putin vydal rozkaz na svoju inváziu, veril len v dĺžku kolón svojich obrnených vozidiel, v silu výbuchov ruských rakiet, že krutosť môže prepísať históriu kontinentu. Veril v násilie a preto je slabší,“ zdôraznil Zelenskyj.

screenshot videa youtube | Zelenskyj v Dánsku

Dajte aj stíhačky!

Ukrajinský prezident vymenoval typy zbraní, ktoré Dánsko poskytlo Ukrajine. Berúc na vedomie, že Ukrajina je na ceste z Javelinu do Patriotu a F-16. "Ruské zlo v plnom rozsahu teraz ustupuje pod údermi tých, ktorými Rusko vždy len opovrhovalo a pohŕdalo. Ale ľudia sa teraz nemýlia, keď ním pohŕdajú. Také Rusko, ktoré šíri zlo, ktoré chce nahradiť zákon násilím,“ povedal Zelenskyj. Dánsky minister obrany Jakob Ellemann-Jensen vyhlásil, že Ukrajina môže použiť stíhačky F-16, ktoré dostane, len na svojom území, na „vytlačenie nepriateľa z územia Ukrajiny“.

Západ verí. Príde nová ukrajinská ofenzíva
Západ už myslí na novú jarnú ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny – The Wall Street Journal. Vojenskí stratégovia a politici na Západe už začínajú uvažovať o jarnej ofenzíve ukrajinských jednotiek na budúci rok. Dôvodom je, že súčasná protiofenzíva... Čítať ďalej
20 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme