Ruské ponorky prekvapili (VIDEO)
21 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ponorky "Varšavjanka" ruského námorníctva zmarili protiofenzívu ozbrojených síl Ukrajiny.

Komentátori magazínu Covert Shores sa domnievajú, že ponorky Varšvjanka ruského námorníctva sa stali hlavným dôvodom neúspešnej ofenzívy ukrajinskej armády. Práve z nich, ako ubezpečujú odborníci, boli vykonané najbolestivejšie raketové útoky na objekty kyjevského režimu. Informuje o tom "Military Review".

Príprava pre veľkú ruskú ofenzívu
Je ešte príliš skoro na to povedať, či sa zmenil smer ukrajinskej vojny, ale pribúda dôkazov, že neschopnosť Ukrajiny preniknúť ruskou obranou pozdĺž južnej línie a výzvy v smeroch Kupjansk, Lyman a Bakhmut naznačujú, že celá vojna by mohla dospieť... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Impozantné zbrane

„Štyri pokročilé ponorky triedy Kilo (označenie NATO pre diesel-elektrické ponorky Halibut a Varšavjanka), nachádzajúce sa v Čiernom mori predstavujú najimpozantnejšie aktívum ruskej flotily. Každá z nich môže niesť 3-4 riadené strely Kaliber, najmä variant pre útok na pozemné ciele SS-N-30A SAGARIS. Rusko sa veľmi spoliehalo na túto raketu, aby zmarilo ukrajinskú protiofenzívu, píše Covert Shores.

Štart rakety Kaliber z ruskej ponorky

 

Útočná sila

Odborníci poznamenávajú, že na rozdiel od svojich predchádzajúcich typov, má Varšavjanka schopnosť zaradiť do svojho arzenálu rakety Kaliber a iné typy zbraní, ktoré spôsobujú masívne útoky na zariadenia  ukrajinskej armády.

Ako útočia

Ruská armáda, v rámci kombinovaných útokov na mestá kontrolované Kyjevom, útočí prostredníctvom vojenského letectva, ako aj z čiernomorských ponoriek. Podľa ruského ministerstva obrany sa podarilo zasiahnuť takmer všetky ciele, stanovené počas operácií.

Biden Kyjevu: Stíhačky vám dáme!
Biden potvrdil poskytnutie stíhačiek F-16 Ukrajine po výcviku. Biely dom potvrdil, že USA schvália poskytnutie stíhačiek F-16 Ukrajine po ukončení výcviku ukrajinských pilotov. Je to oficiálne "European Truth" píše, že poradca prezidenta... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik