Robert Kaliňák: UŽ TO KONEČNE CHÁPETE? (VIDEO)
21 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Exminister vnútra a podpredseda strany Smer-SSD Robert Kaliňák na tlačovej besede upozornil, že keď opozícia hovorí o policajnom prevrate, nie je to jej výmysel, ale hrôzostrašný fakt. Aj udalostí záveru uplynulého týždňa priniesli Rozuzlenie – to podľa Smeru neukázalo vinu konkrétnych zadržaných, ale prehnitosť policajného zboru.

Exminister prezidentke pripomenul, že čurillovci sa k svojim činom aj priznali, napriek tomu ich kryje. Navyše svedčia si obvinení navzájom, o čom Smer dávno hovoril. Kaliňák vyjadruje obavy z toho, že toto nie je koniec a na rade je prokuratúra. Na záver skonštatoval, že dôkazom toho, že prezidentka to celé kryje je fakt, že policajný prezident je stále na svojom mieste. Nedávno sa aj Ľuboš Blaha vyjadril v zmysle, že prezidentka je „hlavou mafie“.

Stoja za tými, čo sa k vine priznali

„Akcia vedúca k zadržaniu aktuálneho aj bývalého riaditeľa SIS, riaditeľa NBÚ, pracovníkov policajnej inšpekcie z vyšetrovacieho tímu Oblúk, bola namierená voči všetkým, ktorí poukazovali na kriminálne správanie sa Čurillovcov. Aj keď sa jeden zo štvorice Čurillovcov priznal k páchaniu trestnej činnosti, nezabránilo to prezidentke Čaputovej spolu s premiérom Ódorom obhajovať túto akciu snažiacu sa umlčať všetkých, ktorí usvedčujú čurillovcov z kriminálneho správania sa,“  upozorňuje v rámci tlačovej besedy exminister vnútra a pripomína, že na stranu aktérov policajného prevratu sa postavili aj prezidentka a jej premiér.

„Čo sa týka uznesenia o vznesení obvinenia mojej osobe, k tomuto sa plne doznávam. A vykonal som to tak, ako je to uvedené v odôvodnení predmetného uznesenia,“ cituje Kaliňák jedného z obvinených čurillovcov s tým, že z celej situácie nevynecháva ani prezidentku a jej premiéra.

„Kryjú akciu, ktorá tvrdí, že sa tu manipulatívne vytvárali dôkazy proti čurillovcom, pričom tu máte dôkaz, že sa ten Čurilla k tomu priznal. Priznal sa ku všetkým skutkom.“

Fico s plnou vážnosťou Ódorovi a Čaputovej: AKÉ SLUŽBY VÁM ROBÍ HAMRAN, že nebol okamžite odvolaný z funkcie?
Dnes sa na pôde národnej rady mala konať mimoriadna schôdza, ktorú inicioval SMER – SSD. Na schôdzi strana chcela presadiť uznesenie, ktorým by parlament konštatoval, že "po zásahu NAKA so súhlasom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Sám sebe svedkom

„Viete, kto sú tí svedkovia, o ktorých tam hovoria? No oni sami. To neuveríte. Oni k tomu, aby zavreli Aláča, vypočúvali tých dôležitých svedkov – Čurilla, Staš, Svitok, Kotek. Všetkých, ktorí sme tu menovali na tých nahrávkach. Pamätáte si to? Druhá vec je takisto rozsudok, ktorým potvrdzuje priznanie Csabu Dömötöra, že falšoval svoje výpovede podľa pokynov čurillovcov. Je odsúdený, je tu právoplatné rozhodnutie. Pán Hamran asi zabudol na ten rozsudok, že je právoplatný o tom, že falšujú. A opäť máme právoplatný rozsudok ktorý potvrdzuje, že čurillovci falšujú dôkazy. A my máme zavretého šéfa SIS, lebo vypovedajú čurillovci ako svedkovia, že podľa nich bola tá správa SIS falošná. Chápete, kde sme? Rádio Jerevan je nič. Šuvix. To je neuveriteľné. Odrovnali každého, kto sa im postavil do cesty. A ten zoznam je veľmi dlhý,“hovorí Kaliňák.

Extrémna spotreba riaditeľov SIS

„Milan Lučanský. Pamätáte si, keď vyhlásil, že nedovolí politizáciu Policajného zboru? Čo nasledovalo? Kajúcnik, väzba, smrť. Zurian, šéf NAKA. Úradný záznam, že sa falšujú svedkovia. Povedal, že sa falšujú svedkovia, a že to treba prešetriť? Poznáte ten úradný záznam? Videli ste ho. Čo sa stalo? Von, trestne stíhaný, vykopnuté dvere a viackrát naháňaný. Vladimír Pčolinský. Počas ktorého sa začali tieto informácie spracovávať, riaditeľ Slovenskej informačnej služby. My máme na Slovensku väčšiu spotrebu riaditeľov SIS ako zimných pneumatík. Veď to je neuveriteľné. Tu si každý dovolí rozkopnúť dvere na Slovenskej informačnej službe, ktorá má chrániť tie najväčšie tajomstvá. Čiže odstránený Pčolinský. Ďalší, to už je tretí. Kaľavský, ktorý sa rozhodol, že sa už nechce podieľať na špinavostiach, a že bude agentom. Začal pracovať pre inšpekciu. Odstránený, odstíhaný pred nezmyselné obvinenie,“ pripomína exminister len niekoľko ľudí, ktorí mali problém s NAKA.

Toto bude pokračovať

„Treba zavrieť Paru, lebo s Kaliňákom robia zlotu. Odstrániť advokátov. Stalo sa to? Boli sme vo väzbe? Stalo sa to. Teraz im vadí Slovenská informačná služba, Národný bezpečnostný úrad, pretože, samozrejme, Lipšic má falošnú previerku, tak jasne, že nemôže byť na úrade špeciálnej prokuratúry. Tak treba odstrániť aj NBÚ. Prečo? Pochybil v pracovnoprávnych vzťahoch? To si z nás robia srandu? A teraz je na rade čo? Prokuratúry! Na začiatku všetkých vecí dali dole Kováčika, samozrejme, čím chceli jasne vystrašiť všetkých tých, ktorí by chceli náhodou protestovať proti nezákonným konaniam. A zabudli sme ešte na pána Šimka. Šimko, ktorý sa dovolil opýtať, že teda takéto veci tu nikdy neboli. Celkom je tam 20 ľudí, ktorých odstránili zo svojej cesty. Dokázali odvolať ministra vnútra a teraz idú po tých posledných, ktorí ešte čakajú,“očakáva Kaliňák s tým, že pripravení musíme byť na všetko, pretože príklady hovoria aj o zadržiavaní, aj o následnom prepustení.

Spravodlivosť neprávosťou nenastolíte (VIDEO)
Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini konštatuje, že počas ostatných rokov sme svedkami „vojny“ v bezpečnostných zložkách a ľudí už nebaví počúvať len o kauzách a sledovať teatrálne policajné zásahy. Podľa neho potrebujeme počuť, čo nám ktorá strana... Čítať ďalej
20 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Prečo nekonala

„Buď to zastavíte, alebo to priamo riadite. Sú len dve možnosti,“ skonštatoval exminister vnútra Rober Kaliňák na záver videa s tým, že príkladov jej aj na tejto tlačovej besede uviedol dosť.

Zase raz mohla konať a nekonala

„Dnes mala možnosť vyšmariť Ódora aj s Hamranom a upokojiť situáciu. Namiesto toho celému Slovensku ukázala, že bezpečnostné zložky ovládla liberálna mafia - prebieha tu učebnicový štátny prevrat.  Generálny prokurátor Maroš Žilinka je ďalší na rade. Chobotnica sa mstí a zametá stopy. Kým má Generálna prokuratúra čas, mala by všetkých týchto kriminálnikov nechať zadržať a obviniť,“ píše na Telegrame Blaha a menuje Lipšica, Hamrana a čurillovcov, ktorí podľa neho vytvorili organizovanú zločineckú skupinu a zneužili právomoci verejného činiteľa.

AKTUALIZOVANÉ FIASKO Hamranovej polície POKRAČUJE: Po Pčolinskom a Aláčovi nekončí vo väzbe ani šéf NBÚ!
Výsluch šéfa Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Romana Konečného na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) v Žiline sa skončil, zadržaný nebol. Pre médiá uviedol, že je ďalej obvinený a vo veci podali sťažnosť. Podľa svojich slov nevidí dôvod na... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik