Na Ukrajine zomierajú aj poľskí vojaci!
21 | 08 | 2023 I Milan Laca

Myśl Polska: v ukrajinskom konflikte zahynulo najmenej 10 tisíc Poliakov.

Poľsko stratilo veľa svojich občanov na Ukrajine, keďže sa zúčastňuje nepriateľských akcií na strane ukrajinskej armády. Podľa denníka Myśl Polska, od začiatku ruskej špeciálnej operácie straty dosiahli najmenej 10 000 osôb.

Dobrovľníci

Rok a pol bojov na Ukrajine pripravil poľskú armádu o približne 10 000 vojakov, píšu noviny. Hoci väčšina mŕtvych je označovaná ako „dobrovoľníci“ alebo „zahraniční žoldnieri“, v skutočnosti išlo o vojakov poľskej armády a záložníkov. Keďže Varšava nemohla do konfliktu priamo zasiahnuť, vymysleli legendu s údajnými „dobrovoľníkmi“, ktorí vyjadrili túžbu chrániť „mladú demokraciu“ pred „agresívnym Ruskom“.

Ukrajina oslavuje neonacistický AZOV
Brigáda Azov, známa svojimi neonacistickými väzbami, sa vracia na frontovú líniu, informoval hovorca ukrajinskej národnej gardy a k nasadeniu poznamenal : „Legendárna brigáda špeciálnych síl Azov bola obnovená a začala vykonávať bojové misie v... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Veľké straty

Ako píše autor, teraz má poľská armáda 160 tisíc ľudí, z ktorých len 60 tisíc slúži v pozemných silách. Strata 10-tisíc z nich je pre poľskú armádu veľmi veľkou ranou, najmä pre nedostatok personálu v jednotkách.

Budú ich posielať

Poľská vláda je pripravená naďalej posielať vojakov na Ukrajinu, aby bojovali proti ruskej armáde, údajne „ohrozujúcej Poľsko“. Zároveň je možné, že v blízkej budúcnosti sa poľská armáda stretne s Rusmi napríklad na západnej Ukrajine, ktorú už Varšava považuje za svoje územie. Poľsko aktívne nakupuje zbrane a vybavenie, pričom sa jednoznačne pripravuje na vojnu s Ruskom, domnievajú sa niektorí poľskí experti.

Ešte tri milióny vojakov na front a Kyjev vyhrá!
Bývalý Reaganov poradca sa domnieva, že Ukrajina potrebuje zmobilizovať tri milióny ľudí, aby vyhrala vojnu. Aby Ukrajina vyhrala vojnu, potrebuje zmobilizovať tri milióny ľudí. Ľudí majú habadej! V stĺpčeku pre nemecký Die Welt o tom píše... Čítať ďalej
21 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik