Za Vašom Patejdlom smúti celé Slovensko! Známa je príčina úmrtia
20 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

OBROVSKÝ ŠOK zažilo Slovensko v sobotu (19.8.2023), ktoré zasiahla smutná správa. Po krátkej a ťažkej chorobe zomrel hudobník Vašo Patejdl. Potvrdila to skupina Elán na sociálnej sieti. Dnes už je známa pravdepodobná príčina úmrtia.

"S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že v sobotu 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán Vašo Patejdl," uviedla dňa 19. augusta 2023 skupina Elán.

Podľa našich informácii mal autor nezabudnuteľných hitov ako Ak nie si moja, Voda čo ma drží nad vodou, Zlodej slnečníc či Dvaja podľahnúť rakovine pankreasu.

Podľa českého portálu blesk.cz, ale išlo o rakovinu pečene, o ktorej sa mal dozvedieť pred dvoma mesiacmi.

Pracovný program napriek tomu nerušil a na december si dokonca plánoval veľké turné a chystal už aj oslavu sedemdesiatky. 

„Nikto sme to nečakali, bolo to strašne rýchle. Prepáčte, nemám slov...“ reagovala pre český denník Patejdlova manželka Miluše, s ktorou má syna Benjamina.

Za Vašom Patejdlom smútia aj dvaja synovia Václav a Robert z predchádzajúceho vzťahu, exmanželka Alena a celé Česko a Slovensko. 

Vašo Patejdl bol skladateľ, aranžér, spevák a hráč na klávesové nástroje. Skupinu Elán založil v roku 1968 so svojimi spolužiakmi Jožom Rážom, Jurajom Farkašom a Zdenom Balážom.

Reakcie na smrť legendárneho muzikanta: ODIŠLA IKONA
OBROVSKÝ ŠOK! Slovensko zasiahla v sobotu smutná správa. Po krátkej a ťažkej chorobe zomrel hudobník Vašo Patejdl. Potvrdila to skupina Elán na sociálnej sieti. Na túto smutnú udalosť reagujú viacerí. "S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik