Rusi udreli na ukrajinský "jarmok" dronov. Kyjev zahmlieva (VIDEO)
22 | 08 | 2023 I Milan Laca

Útok na Černihiv: Ruský Iskander narušil „jarmok“ dronov a tajné stretnutie NATO.

Po zásahu si NATO začalo vymýšľať falošné úmrtia.

"Úlovok"

V sobotu 19. augusta zasiahli ruské vzdušné sily dva „tučné“ ciele v Černihive naraz, píše Moskovský komsomolec. Raketa Iskander zasiahla divadelné divadlo, kde sa konalo zhromaždenie ukrajinských vojakov, zaoberajúcich sa vývojom nového typu bezpilotných lietadiel. Navyše, doslova cez cestu, v sídle Hlavného spravodajského riaditeľstva sa v tom čase konalo spoločné stretnutie Ukrajincov s poľskými a litovskými vojakmi. V dôsledku toho zahynulo 51 vojakov a ďalších 11 cudzincov je vo vážnom stave.Podľa niektorých správ bolo na stretnutí spravodajcov 23 cudzincov. Rovnaký počet pricestoval z Ľvova deň predtým do Černihova. Pod troskami údajne našli deväť mŕtvol. Zvyšok stále chýba. V budove divadla našli telá 38 vojakov a veliteľov Ozbrojených síl Ukrajiny.  Počet ťažko zranených sa blíži k stovke.

Západ verí. Príde nová ukrajinská ofenzíva
Západ už myslí na novú jarnú ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny – The Wall Street Journal. Vojenskí stratégovia a politici na Západe už začínajú uvažovať o jarnej ofenzíve ukrajinských jednotiek na budúci rok. Dôvodom je, že súčasná protiofenzíva... Čítať ďalej
20 | 08 | 2023 | Milan Laca

Utajené 

Samotné miesto stetnutia bolo zamaskované ako festival "Fierce Birds", ktorý bol síce avizovaný, no čas a presné miesto jeho konania oznámili až štyri hodiny pred začiatkom. Organizátori „veľtrhu“ dronov navyše požiadali vojakov, aby prišli v civile, aby nevzbudzovali príliš veľkú pozornosť.   

Zasiahnuté divadlo v Černihive

 

Zvláštnosti

Medzi mŕtvymi cudzincami môžu byť aj predstavitelia západnej Európy a Spojených štátov. Na Západe skrývajú skutočné príčiny smrti svojich dôstojníkov, vyslaných na Ukrajinu a vymýšľajú si „legendy“. Deň po útoku na Černihiv zahraničné bulvárne médiá zverejnili záhadný materiál o smrti francúzskeho armádneho generála Jeana-Louisa Georgelina. 74-ročný generál sa údajne sám vydal na pochod do Pyrenejí a spadol v oblasti Faustinského priesmyku. Keď sa generál nevrátil, pracovníci na horskej základni spustili poplach, píše Moskovský komsomolec.

Čo hovorí Ukrajina 

Ruská armáda spustila raketový útok na činoherné divadlo v centre Černihivu, keď sa tam v rámci demonštračného dňa „Angry Birds“ uskutočnilo stretnute výrobcov dronov a výcvikových škôl leteckého prieskumu, hoci presné miesto bolo známe iba účastníkom podujatia, napísala 19.8.2023 Ukrajinská pravda. Príslušník Národnej gardy Valerij Borovyk informoval, že druhé poschodie činohry bolo skutočne zbúrané. Znela pôvodná informácia.

Prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil video z miesta útoku:

Všetko je ale "mierne" inak

Šéf odboru boja proti zločinom spáchaným v podmienkach ozbrojeného konfliktu  OGP Jurij Belousov (20.8.2023) uviedol, že podľa vyšetrovania bola hlavná sila výbuchu v Černihive z 19. augusta namierená práve na ľudí, ktorí sa nachádzali v okolí činohry ." Rusko použilo raketu Iskander-M. Existuje niekoľko nastavení tejto rakety. Strela bola nakonfigurovaná tak, že explodovala vo vzduchu." Tento typ nastavenia sa vykonáva za účelom zvýšenia maximálneho poškodenia síl v otvorenom teréne. (Poznámka: Na Zelenského videu po zásahu divadla však nevidno žiadne obete v jeho okolí.)

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme