Peklo na Tenerife: Žiadna klimatická kríza! PODPAĽAČSTVO
21 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Požiare, ktoré spustošili španielsky turistický ostrov Tenerife, boli výsledkom podpaľačstva, priznal miestny predstaviteľ napriek pretrvávajúcim mediálnym naratívom, ktoré za požiare obviňujú klimatické zmeny, informuje Breitbart.

Žiadna klimatická kríza! PODPAĽAČSTVO

Regionálny prezident Kanárskych ostrovov Fernando Clavijo v nedeľu potvrdil, že požiare na ostrove Tenerife boli založené úmyselne a dodal, že polícia má v súčasnosti otvorené tri vyšetrovania na zadržanie podpaľača alebo podpaľačov podieľajúcich sa na zakladaní požiarov. „Ohrozujú nielen svoje životy,
ale aj životy ľudí, ktorí ich musia zachrániť,“ cituje Clavija el Diario.

Podľa guvernérky Tenerife Rosy Dávilovej bolo od utorkového požiaru evakuovaných asi 12 000 ľudí zo svojich domovov a hotelov. Od soboty bolo na ostrove spálených viac ako 8 000 hektárov (20 000 akrov) lesa, ale toto číslo sa pravdepodobne do nedele zvýši, povedal Dávila.

Našťastie sa v dôsledku požiarov spôsobených človekom nikto nezranil a hasiči zatiaľ úspešne zabránili požiarom, aby spálili akýkoľvek dom, aj keď naďalej hrozí, že sa požiare rozšíria do 11 miest.

Liberálne médiá si melú svoje

Napriek priznaniu podpaľačstva, údajne politicky neutrálna tlačová agentúra Associated Press upozornila na údajnú úlohu klimatických zmien v požiaroch, pričom tvrdí – bez poskytnutia dôkazov –, že suchá, ktoré zažili na Kanárskych ostrovoch v posledných rokoch, boli výsledkom "meniacich sa vzorcov počasia ovplyvnených zmenou klímy."

KLIMATICKÉ ZMENY? PODPAĽAČSTVO! Priznáva grécky minister
Väčšina gréckych požiarov je výsledkom podpaľačstva! Uprostred správ s apokalyptickou tematikou o lesných požiaroch v Európe z mainstreamových médií grécky minister pre zmenu klímy Vassilis Kikilias priznal, že väčšina požiarov, ktoré spustošili... Čítať ďalej
31 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

V Grécku i Taliansku to isté

Požiare na Tenerife nie sú ani zďaleka jediné, u ktorých prišlo k podpaľačstvu. Grécky minister pre zmenu klímy Vassilis Kikilias minulý mesiac priznal, že väčšina požiarov, ktoré sa v krajine toto leto objavili, „bola spôsobená ľudskou rukou“.

V neďalekom Taliansku zábery z policajného dronu, ktoré vznikli minulý mesiac v regióne Kalábria, ukázali muža, ktorý sa zjavne pokúšal vyvolať požiar. V snahe bojovať proti metle podpaľačov zriadil miestny guvernér špeciálnu pracovnú skupinu vrátane flotily policajných bezpilotných lietadiel, ktoré hliadkujú pred ľuďmi, ktorí úmyselne zakladajú požiar.

Požiare v Grécku, zdroj: Getty Images

Grécke noviny Kathimerini už skôr poznamenali, že zákony týkajúce sa podpaľačstva nemusia pôsobiť ako odstrašujúci prostriedok, keďže väčšina podpaľačov je súdená z „nedbalosti“, pretože je ťažké dokázať, že požiare boli založené úmyselne.

V Grécku preto podľa denníka podpaľači „majú tendenciu vyviaznuť s malými trestami, zriedka si odsedia nejaký čas vo väzení a nečelia žiadnemu inému trestu za hroznú skazu, ktorú spôsobujú“.

Slováci uviazli na Rhodose, vystrašení sa ozvali! Na Slovensku zasadá krízový štáb SACKA (VIDEO)
V súvislosti so situáciou na ostrove Rodos aktuálne zasadá krízový štáb Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA). Vystrašení Slováci sa ozvali. Zábery z Gréska sú desivé. Video v článku. Do Grécka odišli aj slovenskí... Čítať ďalej
23 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik