Reakcie na smrť legendárneho muzikanta: ODIŠLA IKONA
19 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

OBROVSKÝ ŠOK! Slovensko zasiahla v sobotu smutná správa. Po krátkej a ťažkej chorobe zomrel hudobník Vašo Patejdl. Potvrdila to skupina Elán na sociálnej sieti. Na túto smutnú udalosť reagujú viacerí.

"S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že v sobotu 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán Vašo Patejdl," uviedla skupina.

Peter Weiss zareagoval medzi prvými

"Veľmi smutná správa až neuveriteľná. Piesne Vaša Patejdla ma sprevádzali celý môj život . Úprimnú sústrasť jeho rodine a blízkym. Z našich sŕdc nikdy neodíde a jeho piesne a skladby nás budú sprevádzať naďalej."

Boris Kollár: Smutná sprava pre vsetky generacie

"To je velmi smutná správa pre vsetky generacie milovnikov hudby na Slovensku. Pri jeho pesnickach sme prezivali prve lasky ako FONTANA PRE ZUZANU. A dalej nas neodmyslitelne sprevadzal snad celym zivotom.S Vasom kazdemu z nas odchadza kus detstva kus zivota clen rodiny priatel kolega …Stale tomu neviem uverit odpocivaj v pokoji vynimocny talent a skvely clovek.My ti uz len so slzami v ociach posledny krat tlieskame.!

Právnička Judita Laššáková:Odišla dôležitá časť mojho detstva

"Dôležitá časť mojho detstva odišla do hudobného neba. Jeho duša však zostáva s nami vďaka skladbám, ktoré napísal a nám a ďalším generáciám bude k dispozícii aj v budúcnosti. Úprimnú sústrasť rodine a priateľom Maestro, ďakujeme za časť Teba, ktorú si nám tu zanechal."

Richard Raši: Na pesničkách Vaša Patejdla som vyrastal

"Na pesničkách Vaša Patejdla som vyrastal, podobne ako dve generácie po mne... Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej Vašovej rodine, Elánu a všetkým, ktorým sa podobne ako mne tisnú slzy do očí. Vašo, odpočívaj v pokoji..."

Marian Greksa: Ďakujem ti za množstvo krásnych piesní

"Vašo. Ďakujem ti za množstvo krásnych piesní, ktoré si pre nás všetkých zložil. A mal som to šťastie, že jednu špeciálne aj pre mňa. Česť tvojej pamiatke."

Tomáš Taraba: Vašo Patejdl sa zaradí medzi legendy

"Vašo Patejdl sa zaradí medzi legendy. Ďakujeme za prínos Tvojej tvorby, ktorá dokázala, že aj slovenská hudba vie byť svetová.
R.I.P."

Peter Pellegrini: Odišla ikona

"Odišla ikona československej a následne slovenskej populárnej scény. Geniálny skladateľ, úžasný hudobník Vašo Patejdl na ktorého piesňach vyrastali celé generácie. Je to obrovská strata pre slovenskú kultúru. Žiaľ, opúšťajú nás skvelí ľudia, ktorých vklad do kultúrneho bohatstva národa je nespochybniteľný. Miroslav Žbirka a teraz Vašo Patejdl. Odišli, ale ich umenie zostáva a prostredníctvom ich piesní budú navždy s nami. Ďakujeme za všetko. Nikdy nezabudneme."

Patejdl bol skladateľ, aranžér, spevák a hráč na klávesové nástroje. Bol jedným zo zakladateľov skupiny Elán, nahral s ňou prvé štyri albumy. Na konci roku 1984 z kapely odišiel. Za svoju umeleckú tvorbu získal viacero ocenení.

ZOMREL MIMORIADNY MUZIKANT VAŠO PATEJDL!
S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že dnes 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik