Neúspešný útok na Krym: Vzájomné ostreľovačky
19 | 08 | 2023 I Milan Laca

Nad Krymom zostrelili upravenú raketu S-200.
Ruské Ministerstvo obrany hlási pokus Ukrajiny zaútočiť na územie Krymu. 

Upravili raketu

Ukrajinská raketa S-200, prerobená na údernú verziu, bola zostrelená silami protivzdušnej obrany na oblohe nad Krymom. Neboli  žiadne obete, ani škody, vyhlásilo ministerstvo obrany. V noci na 19. augusta zostzrelili systémy protivzdušnej obrany  vo vzduchu protilietadlovú raketu S-200, prerobenú na údernú verziu. Zabránili tak „teroristickému útoku“ ukrajinskej strany na území Krymu.  S-200 je sovietsky protilietadlový raketový systém dlhého doletu, vyvinutý koncom 60. rokov 20. storočia. Po rozpade ZSSR mala Ukrajina niekoľko systémov S-200 a k nim až 150 rakiet. Zdroj agentúry TASS z oblasti leteckej obrany povedal, že dosah rakiet S-200, modernizovaných na pozemné útoky, môže byť až 600 km.

Príprava pre veľkú ruskú ofenzívu
Je ešte príliš skoro na to povedať, či sa zmenil smer ukrajinskej vojny, ale pribúda dôkazov, že neschopnosť Ukrajiny preniknúť ruskou obranou pozdĺž južnej línie a výzvy v smeroch Kupjansk, Lyman a Bakhmut naznačujú, že celá vojna by mohla dospieť... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Zas Moskva

Prostriedky elektronického boja zabránili pokusu ukrajinského bezpilotného lietadla zaútočiť na zariadenia v Moskve a Moskovskej oblasti.  Sily protivzdušnej obrany odhalili dron včas. Po vystavení vplyvu elektronického boja dron stratil kontrolu a spadol v opustenej oblasti.

Ďalší útok 

Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na vojenské letisko v Novgorodskej oblasti pomocou bezpilotného lietadla typu helikoptéra. V dôsledku útoku začalo horieť parkovisko lietadiel, jedno z nich bolo poškodené. Dron objavili výpočtom vonkajšieho pozorovacieho stanovišťa letiska a bol zasiahnutý ručnými zbraňami,“ píše sa v správe ministerstva obrany.

Na Ukrajine 

Podľa monitorovacieho zdroja, ráno vyhlásili letecký poplach na západe Ukrajiny - v regiónoch Chmelnitsky, Ternopil, Rivne, Žytomyr a na východe,  v Záporoží a Dnepropetrovsku. V noci bol poplach aj v Kyjeve, Vinnici, Charkove, Poltave, Kirovograde a ďalších regiónoch. Médiá  písali o výbuchoch v regióne Záporožie, v Kramatorsku, vo Vinnici, Žytomyre a Ľvove. Aj v centre Černihivu došlo k výbuchu. V regióne vyhlásili letecký poplach.

Útok na  Kyjev

Podľa stránok Strana.ua a Klymenko Time, zahrmela v Kyjeve silná explózia. Z miesta činu stúpal oblak dymu. Letecká pohotovosť v regióne nebola vyhlásená. Naposledy bol poplach v Kyjevskej oblasti túto noc (19.8.2023).  Starosta Kyjeva Vitalij Kličko spresnil, že k výbuchu došlo v priemyselnej zóne, neďaleko kyjevského cestného okruhu, príčiny zisťujú.  

PRICHÁDZA ROZHODUJÚCA BITKA – KYJEV VRHÁ DO BOJA NAJPRIPRAVENEJŠIE ZÁLOHY!
Polovica augusta je pre Kyjev rozhodujúcim obdobím. Na uskutočnenie úspešnej „ofenzívy“ zostáva približne mesiac, pretože Ukrajina vrhá do boja najpripravenejšie zálohy. Pred nami je rozhodujúca bitka. O tom, že je čas, aby Ozbrojené sily Ukrajiny... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik