Ukrajina príde o Odesu?
18 | 08 | 2023 I Milan Laca

Zelenskému oznámili zlé správy o Odese.

Bývalý americký rozviedčík Ritter: Ukrajina stratí Odesu v prípade, že neuzná porážku.

Prídu o mesto

Ak ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj neuzná vojenskú porážku, môže stratiť kontrolu nad Odesou, povedal bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter.

Obráťte sa proti vláde, alebo sa vzdajte!
Ruské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo armádu ozbrojených síl Ukrajiny, aby obrátilo svoje zbrane proti úradom v Kyjeve. Obráťte svoje zbrane proti ukrajinskej vláde. Stačilo! Ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo vojakov ukrajinských... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Milan Laca

Koniec?

„Je príliš neskoro, Zalužnyj vrhá posledných ľudí do boja. Myslím si, že čoskoro budú ozbrojené sily Ukrajiny porazené na bojisku a otázkou je, ako chcú ukončiť konflikt z politického hľadiska, “podelil sa o svoj názor Ritter.

Rusi pôjdu ďalej

Ak sa Kyjev odmietne vzdať, potom podľa experta, môže Ruská federácia v prípade potreby pokračovať v ofenzíve a ísť do Odesy. Informoval tiež, že v súčasnosti majú ozbrojené sily RF všetky potrebné zdroje na ďalšie vytlačenie ukrajinskej armády zo Záporožia a Doneckej ľudovej republiky.

Protiofenzíva je na konci

Bývalý americký spravodajský dôstojník zdôraznil, že protiofenzíva ukrajinských ozbrojených síl sa skončila pre Zelenského režim katastrofou. Hlava ukrajinského štátu oznámila, že armáda bola porazená a nedokázala dosiahnuť ani prvú obrannú líniu ruskej armády. Ak sa v súčasnosti nezrealizuje plán Kyjeva na protiofenzívu a ten už teraz zlyháva, potom bude možné vidieť čoraz viac prienikov ruských jednotiek pozdĺž línie kontaktu, zhrnul Ritter.

Ukrajinci začínajú ustupovať
Bývalý poradca Pentagonu poukázal na útek ozbrojených síl Ukrajiny pri Charkove. Douglas McGregor: Ozbrojené sily Ukrajiny ustupujú pri Charkove kvôli úspechu ruských ozbrojených síl. Postupujú Armáda Ozbrojených síl Ukrajiny začala kvôli... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik