Takmer po dvoch týždňoch sa 20 slovenských hasičov vrátilo z Grécka
18 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Od začiatku augusta vykonávali v krajine, ktorú zasiahli rozsiahle požiare, hliadkovú činnosť na kritických miestach v okolí mesta Olympia. Pripravení boli na prípadný zásah najmä v miestnych lesoch, v okolí pamiatok a na iných miestach, ktoré majú pre Grékov veľký význam.

TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

Slovensko do Grécka vyslalo na hasenie rozsiahlych požiarov v júli dva tímy. Prvý zasahoval v čase, keď sa situácia na ostrove rapídne zhoršila. Koncom júla 30 hasičov vystriedal druhý tím. "Vy ako striedajúca nová skupina ste boli veľmi nápomocní pri vytvorení čerpacích stanovíšť a monitoringu požiarísk. Po zlepšení situácie na ostrove Rodos ste sa presunuli na Olympiu na miesto predispozičného pôsobenia modulu," povedal prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavol Mikulášek.

Mechanizmus Európskej únie pre civilnú ochranu sa podľa rezortu vnútra ukazuje ako kľúčový nástroj solidarity a spolupráce medzi členskými štátmi EÚ. Požiarmi postihnutej krajine pomáhalo desať krajín vrátane Slovenska. Slovenskí hasiči pôsobili v Grécku v rámci projektu Prepositioning 2023.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok