Plyn môže obísť Ukrajinu!
18 | 08 | 2023 I Milan Laca

Maďarsko navrhuje alternatívu k tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu.

Szijjártó navrhol dodávať plyn z Ruska cez "Turkish Stream" - Turecký prúd.

Obíďte ich!
Dodávky ruského plynu pre Maďarsko cez Ukrajinu, môžu byť presmerované do Tureckého prúdu. Na tlačovej konferencii to vyhlásil minister zahraničných vecí Péter Szíjjartó.
Darček od priateľov. Budeme bez plynu?
Ukrajina nebude rokovať s Ruskom o predĺžení zmluvy o tranzite plynu. Kyjev odmieta rokovať o predĺžení zmluvy o tranzite plynu s Ruskom, ktorej platnosť vyprší na konci roka 2024. Vyhlásil to minister energetiky Ukrajiny Herman Galuščenko v... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Milan Laca
Postarali sa
„Maďarsko prijalo včasné opatrenia, aby sa diverzifikačné úsilie týkalo nielen zdrojov, ale aj trás. Je veľmi dôležité, že existuje plynovod Turecký prúd, pretože jeho kapacita do Maďarska je 8,5 miliardy metrov kubických a môže plne zahrnúť celý objem plynu , prichádzajúceho z Ruska, v rámci dlhodobého kontraktu“ vysvetlil Szíjjartó.
Z histórie

Rusko a Ukrajina podpísali koncom roka 2019 balík dohôd o pokračovaní tranzitu plynu cez jej územie. To zahŕňa zmluvu na päť rokov, podľa ktorej Gazprom garantuje prečerpanie 65 miliárd kubických metrov v prvom roku a 40 miliárd v ďalších štyroch. Platnosť týchto zmlúv vyprší v roku 2024. Poznámka - Ukrajina avizuje, že nebude rokovať o predĺžení zmluvy.

Maďarský pohľad na realitu 
Premiér Viktor Orbán vyhlásil, že Európa prehráva odmietaním ruských zdrojov energie v prospech amerických, keďže je nútená ich päť až desaťkrát preplatiť.
Pán prezident, nemáme záujem!
India vysvetľuje odmietnutie pozvania Zelenského na summit G20. Indické ministerstvo zahraničných vecí: Zelenského nepozvali na summit G20, lebo nejde o Bezpečnostnú radu OSN. Nemá čo ponúknuť Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik