Krajskí prokurátori vyzývajú policajného prezidenta Štefana Hamrana!
18 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Krajskí prokurátori vyzývajú policajného prezidenta Štefana Hamrana k zdržanlivosti a slušnosti v jeho komunikácii na verejnosti. Žiadajú tiež, aby neznevažoval prokuratúru. Reagovali tak na Hamranove vyjadrenia počas štvrtkovej (17. 8.) tlačovej konferencie vedenia polície.

TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Spôsob, akým policajný prezident prezentoval názor na rozhodovaciu činnosť generálneho prokurátora Maroša Žilinku, označili za neadekvátny. "Pretože svojimi vyjadreniami dehonestoval nielen osobu generálneho prokurátora, ale celý prokurátorský stav, čím znižuje vážnosť a dôveryhodnosť prokuratúry v očiach verejnosti," vyhlásili krajskí prokurátori.

Ako tvrdia, prokurátori konajú vždy len na základe zákona, vykonávajú dozor nad zachovávaním zákonnosti postupu vyšetrovateľa a policajných orgánov a vo svojej činnosti využívajú všetky zákonné oprávnenia, vyplývajúce z Trestného poriadku za dodržania základných zásad trestného konania.

Pod vyhlásením sú podpísaní bratislavský krajský prokurátor Rastislav Remeta, krajský prokurátor v Trnave Ivo Vendel, nitriansky krajský prokurátor Ivan Mandalov, krajská prokurátorka v Trenčíne Monika Piknová. Taktiež žilinský krajský prokurátor Tomáš Balogh, krajský prokurátor v Banskej Bystrici Jessy Hassan, prešovský krajský prokurátor Pavol Matija a košická krajská prokurátorka Judita Gulbišová.

Žilinka vo štvrtok reagoval na Hamranove slová okrem iného aj odmietnutím, že by rozhodoval pod tlakom z dôvodu vydierania či z korupčných dôvodov.

Tlačová konferencia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana priniesla niekoľko zaujímavých vyjadrení, a to práve z úst policajného prezidenta. Už aj bežný občan nadobúdal pocit, že to nie tlačová konferencia  k dnešnej akcii Rozuzlenie, ale frontálny a brutálny útok na generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku.Ten s prehľadom reaguje, a tým aj "schoval Hamrana do vačku."

Žilinka svoje vyjadrenie nazval: K NIEKTORÝM VYJADRENIAM PREZIDENTA PZ NA DNEŠNEJ TB, KTORÉ MUSÍM ODMIETNUŤ AKO NEODBORNÉ, ZAVÁDZAJÚCE A AŽ HRANIČIACE S DRZOSŤOU.

Vyjadrenie prinášame v plnom znení.

Viac v článku:

GP M. Žilinka reaguje na útoky Š. Hamrana
Tlačová konferencia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana priniesla niekoľko zaujímavých vyjadrení, a to práve z úst policajného prezidenta. Už aj bežný občan nadobúdal pocit, že to nie tlačová konferencia k dnešnej akcii Rozuzlenie, ale... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik