Hromadná bitka v trebišovskej osade: Rómovia útočili palicami aj kameňmi! (VIDEO)
18 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Hromadná bitka v osade. V Trebišove to pred pár dňami vyzeralo ako na bojov poli. Domáci vyzbrojení drevenými palicami a kameňmi si to namierili k jednému z domov, v ktorom má bývať žena s deťmi. Zasahovať musela aj polícia. Niekoľko osôb na mieste zadržala, padli aj obvinenia. Za všetkým je dlhoročný dlh, ktorý úžerníkovi dedičia dlžníka dávno preplatili.

Veľavravné video nie je vhodné pre deti a citlivejšie povahy. Na sociálnu sieť ho pridal aktivista, ktorý sa úžere v osadách venuje dlhšie. Na videozázname je byt „ako po boji“. Žena vysvetľuje, že Rómovia v trebišovskej osade majú z úžerníkov strach. K incidentu bola vyslaná aj polícia, prípad už majú v rukách OČTK.

Komunálny politik

47-ročný rómsky aktivista Norbert Hmiľanský sa v minuloročných komunálnych voľbách uchádzal o post starostu mestskej časti Košíc, neslávne známeho Luníka IX za stranu Princíp, dlhodobo podporoval aj europoslanca Petra Polláka. To nemení nič na tom, že dlhodobo poukazuje na obludnosť úžerníckych praktík, ktoré vládnu v mnohých osadách.

Vodnú nádrž Ružín po vyčistení opäť zaplavil odpad
Z vodnej nádrže Ružín v týchto dňoch opäť odstraňujú odpad. Po minulotýždňovom vyčistení nornej steny totiž následné výdatné zrážky priplavili ďalší odpad z nelegálnych skládok v desiatkach ton odpadu. Pre TASR to uviedol hovorca Slovenského... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Útok úžerníkov

„V rómskej osade sa Rómovia boja o svoj život. Nebohý otec 20 rokov splácal dlh úžerákom, no umrel a my, deti, sme len dlhy zdedili a platíme úžerákon už šesť rokov. A dlh nie je vyplatený?,“ nechápe žena, matka siedmich detí, ktorej bývanie je nakrútené na videu.

Na mieste boli aj policajti

Situácia sa natoľko vyostrila, že do miestnej osady v Trebišove boli k incidentu podľa Topiek vyslané aj policajné hliadky.

„Jedna z osôb utrpela zranenia s dobou liečenia do 7 dní, druhá sa bude zo zranení liečiť viac ako 14 dní,“ uviedla pre Topky.sk košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Polícia spresnila, že pri útoku a následnej bitke boli použité palice a drevené hranoly.

Zadržaných bolo viac

Zadržaných bolo 5 podozrivých a vec už majú v rukách OČTK v Trebišove.

„Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala a s podozrivými osobami boli vykonané ďalšie potrebné procesné úkony, po ktorých vyšetrovateľ PZ vyhodnotil účasť jednotlivcov na spáchaných trestných činoch, ako aj mieru zavinenia konkrétnych osôb tak, aby v prípadoch mohli byť vznesené obvinenia konkrétnym osobám,“ uzavrela hovorkyňa.

Humenné: V byte ležal mŕtvy muž, jeho synov zadržali
Polícia vyšetruje prípad nájdeného tela mŕtveho muža v jednom z bytov v Humennom. TASR to vo štvrtok potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "V predmetnej veci je vedené trestné konanie na odbore kriminálnej polície... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik