Generál Viktorín posiela otvorený list Zuzane Čaputovej
20 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Generál vo výslužbe Jozef Viktorín (hnutie Republika) sa s otázkami ohľadne videa poslanca Naďa, ktoré natočil na Lešti, obracia na najvyššiu inštanciu – oslovil najvyššiu veliteľku Ozbrojených síl (OS) SR, prezidentku Zuzanu Čaputovú a ministra obrany SR, Martina Sklenára.

V polovici júna sa exminister Naď vybral do Vojenského výcvikového priestoru (VVP) Lešť pokochať sa kontajnerovým mestečkom. Začiatkom augusta sa generál Viktorín vo videu pýtal, ako je možné, že civil si chodí po prísne stráženom priestore a ešte si tam robí aj video. Máme 18. august a Viktorín sa rozhodol obrátiť sa na Sklenára a Čaputovú s listom, v ktorom položil len dve otázky.

Nekradlo sa, tvrdí poslanec prechádzajúc sa po Lešti

„Kontajnerové mestečko pre vojakov na Lešti je vizitkou záujmu, dobrého manažmentu a zrkadlom toho, že keď sa nekradne a je vôľa, dajú sa robiť parádne veci. Pre našich vojakov, pre tých, ktorí nás prišli chrániť a pre Slovensko. Som hrdý na tento projekt hodný 21. storočia, ktorý mimochodom, inšpiroval kolegov z Čiech, aby stavali rovnaké zariadenia,“ konštatuje Jaroslav Naď vo videu, na ktorom sa prechádza po priestoroch kontajnerového mestečka vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť už viac, ako mesiac po tom, čo Hegerova vláda po niekoľkých pádoch „dopadala“.

Ako si toto Naď mohol dovoliť? (VIDEO)
Generálovi vo výslužbe Jozefovi Viktorínovi sa evidentne nedá uprieť vytrvalosť a dôslednosť. Dokazuje to vo svojom nedávnom videu, kde „oprášil“ svoju otázku z nedávnej minulosti, ktorá mu však nebola zodpovedaná. Jaroslav Naď sa totiž viac ako... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Dochádza mu trpezlivosť?

Naposledy, nie však po prvýkrát sa začiatkom augusta Viktorín pýtal, ako je možné, že civil sa dostal do stráženého výcvikového priestoru a pokojne si tam nakrúcal video na Facebook. Viktorín vtedy uvažoval, že z vlastnej skúsenosti pozná systém, v ktorom je v armáde na všetko potrebné povolenie. Nešlo mu preto do hlavy, ako bolo možné toto.

Nie je rypálek

„Odpovede som nedostal. Tak som sa dnes verejne, formou otvoreného listu spýtal prezidentky SR a ministra obrany SR,“ píše na sociálnej sieti Viktorín. Na ministra obrany a prezidentku SR sa obrátil kvôli tomu, že VV Lešť je výhradne vojenský priestor s prísnym režimom. Na vstup doň, rovnako, ako aj na nakrúcanie je potrebné špeciálne povolenie. Nemá pritom záujem o dodatočné legalizovanie pobytu, no keďže mu ide o verejný záujem, očakáva od ministra a prezidentky odpovede na dve otázky.

Facebook / Generál v. v. Jozef Viktorín
Na Cypre zaútočili na príslušníkov misie! O stave slovenských vojakov informovali OS SR
Pri piatkovom fyzickom útoku na príslušníkov mierovej misie Organizácie Spojených národov na Cypre (UNFICYP) zo strany tureckých Cyperčanov nedošlo k zraneniu žiadneho slovenského príslušníka misie. Incident sa odohral v nárazníkovej zóne neďaleko... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Diskutéri sú skeptickí

V diskusii pod príspevkom prevláda názor, že ani minister, ani prezidentka reagovať nebudú. "Ja som si myslel že v armáde je vždy poriadok. a tu sa ukazuje, že už aj v najdôveryhodnejšej inštitúcii Slovenska si tuším každý porušuje predpisy ako si zmyslí. Veď to je absurdné, veď to si už každý môže natáčať "promo videjko" vo vojenských priestoroch? Keby to natáčal v múzeu SNP tak to chápem, ale Lešť je predsa vojenský výcvikový priestor. A kto ho tam pustil keď nemal povolenie? Za to musí niekto niesť následky! Ak dopustíme bordel aj v armáde, tak potom už na naozaj Slovensku nemusia nikde platiť žiadne pravidlá,"domnieva sa jeden z diskutérov navyše.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik