Európska únia je ZASLEPENÁ americkými nápadmi!
18 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Predseda Smeru-SSD Robert Fico sa v jednom zo svojich videí vyjadril aj k inflácii, ale aj k sankciám proti Rusku.

,,Nestačím sa čudovať, čo Ministerstvo financií dokáže vypotiť, aby odôvodnilo, prečo Čaputovej vláda nerobí nič v boji proti zdražovaniu potravín a prečo má Slovensko v celej eurozóne najvyššiu infláciu, teda najvyššie zdražovanie,“ začína Fico svoj videokomentár.

„Okrem iného vraj preto, lebo Slovenky a Slováci jedia viac spracovaných potravín ako potravín sezónnych, teda nespracovaných.  Spracované potraviny vyžadujú energie a ďalšie náklady, preto sú drahšie ako sezónna zelenina.  No, to je teda zistenie hodné Nobelovej ceny za ekonómiu! Ministerstvo financií nám jednoducho odkazuje – Nejedzte klobásy, ale mrkvu a zdražovanie nebude! Lebo mrkva je lacnejšia ako klobásy. A bodka, neotravujte!,“ uviedol ďalej líder Smeru-SSD.

„Keby som si ako predseda vlády prečítal takéto odôvodnenie najvyššieho zdražovania na Slovensku, osobne by som išiel vytiahnuť ministra financií za uši z úradu, lebo uráža ľudí. Ale predseda vlády v demisii, pán Ódor ako vždy a pri všetkom blahosklonne mlčí a v podstate s celou vládou nič nerobí,“ kritizoval bývalý premiér súčasnú vládu v demisii.

„Podobne ako absurdné vysvetľovanie zdražovania dopadlo aj obhajovanie sankcií proti Ruskej federácii,“ uviedol tiež Fico. „Veľakrát sme argumentovali, že sankcie nemajú efekt. Že naopak poškodzujú predovšetkým Európsku úniu a jej ekonomicky slabšie krajiny, medzi ktoré sa zaraďuje aj Slovensko. Keď som takto oponoval proti sankciám, predstavitelia rozpadnutej vládnej koalície, prezidentka – všetci nesúhlasne kývali hlavami. Veď keď niečo vymyslí Amerika, tak to treba slepo plniť a nasledovať, aj keby nás to malo zahrdúsiť!,“ povedal ďalej.

„Smutné je, že takto zaslepená americkými nápadmi je aj Európska únia, ktorá nemá schopnosť realizovať vlastnú zahraničnú politiku sledujúcu ochranu záujmov Európskej únie,“ hovorí ďalej Fico.

Podľa jeho slov, Rusko v roku 2023 hospodársky rastie, kým európska ekonomika sa má v tomto roku prepadnúť do recesie.

Nicholsonová: Pán Róbert Fico, ste KRÁĽ
Niekedy na rozprávku stačí málo. Pozrieť si video a nenávidieť toho, kto v ňom hovorí. K tomu ešte kúsok básnického črievka a rozprávka je hotová, hovorí náš Hlas ľudu - Mária Škultétyová. Tak si aj Lucka Jablko Nicholsonová vymyslela rozprávku... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik