DVE HRDLIČKY? ZÁLESKÁ TO HODILA NA TÓDOVÚ! (VIDEO)
19 | 08 | 2023 I Eka Balašková

V utorok 15. augusta sa Pamela Záleská postavila pred Súdnu radu, na ktorej mala prítomným sudcom čo vysvetľovať. Hoci predseda Súdnej rady (SR) SR Ján Mazák evidentne stál na jej strane, niektoré, zväčša kolegyne, nepresvedčila. Na zasadnutie prišla Záleská vo veľkom štýle – v limuzíne so šoférom.

Mazáka o vypočutie požiadala samotná Záleská s úmyslom dať stopku všetkým dohadom. V úvodnej reči upozornila, že sa nedá kúpiť a vzťah s Tódovou je čisto súkromná vec, ktorá nemá vplyv na jej rozhodovanie, s čím niektoré jej kolegyne nesúhlasili. Atmosféra bola miestami veľmi hustá a jej upokojeniu neprispela ani samotná Záleská, ktorá nezabudla popripomínať napríklad vraždu Remiáša, či tú na Zámockej. Ona sama žiaden konflikt záujmov necíti, ak ho môže niekto mať, tak je to Tódová, ktorá si ho musí vyriešiť sama.

Ako keby sa nechumelilo

Hoci sa v kauze Tatragate „chumelí“ riadne, sudkyňa ŠTS Záleská sa na rokovanie SR SR dala priviezť služobným vozidlom. Právnik Lukáš Machala jej príchod označil na sociálnej sieti za „papalášske maniere.

Truban naložil Záleskej: Tak TOTO si vypočujte! TO JE SILA (VIDEO)
Bývalý predseda súdu Michal Truban hovorí v reláciii Anky Žitnej Teraz takto o kvalite práce podriadenej, Pamely Záleskej. Sudkyni Záleskej merajú dvojakým metrom O vplyve vzťahu sudkyne a novinárky na ich prácu, o pochybnostiach o kvalite práce... Čítať ďalej
19 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Po viac, ako týždni

Záleská sa pred Súdnu radu postavila po viac ako týždni na návrh sudkýň Bertothyovej, Mišíkovej a sudcov Gandžalu a Mazáka, pričom zasadnutie SR SR bolo verejné a o vypočutie požiadala samontná Záleská. Členovia s verejným zasadnutím nemali problém, nakoľko na zasadnutí nešlo o citlivé informácie, ale o medializované informácie o sudkyni Záleskej a jej postoj k nim.

Pamela Záleská, foto: TASR

Rozsudky nepredáva

„Rozhodujem sa na základe dôkazov, nie na základe niekoho objednávky alebo diktátu. Moje rozsudky sa nedajú kúpiť,“ upozornila Záleská s dôrazom na to, že jej vzťah s novinárkou je podľa nej čisto osobný a nemá žiadny vplyv na rozhodovanie, s čím okrem iných nesúhlasila sudkyňa Dana Jelínková Dudzíková.

Počas bezmála štvorodinového zasadnutia odznela aj otázka Marcely Kosovej, ktorú zaujímalo, prečo sa sudkyňa nevylúčila zo senátu, ktorý rozhodoval o Kuciakovej vražde, pričom jej partnerku sledovali Kočnerovi ľudia.

„V čase, keď som bola členkou senátu, takéto sledovanie z ničoho nevyplývalo, na svoje vylúčenie som nevidela dôvod,“ reagovala Záleská, ktorej prejav bol defenzívny.

Facebook / Lukáš Machala | Pamela Záleská prichádza na SR SR

Hra na emócie nesmela chýbať

Záleská počas svojej reči nezabudla pripomenúť, že tam stojí, pretože je v niekoho záujme ju zdiskreditovať. Lebo veď žijeme v krajine, kde okrem toho, že zavraždili Róberta Remiáša, Jána Kuciaka, dvoch queer ľudí ...

Ako sa začala debata vyostrovať, aj sudkyňa Kosová prešla do vykania, hoci na začiatku si so Záleskou tykali. Debata bola miestami natoľko búrlivá, že ju musel upokojovať aj predseda SR.

HARABIN: Špecializovaný súd a prokuratúru ZRUŠIŤ, budovu ZBÚRAŤ a pozemok ZASYPAŤ VÁPNOM! (VIDEO)
Bývalý predseda Najvyššieho súdu a exminister spravodlivosti Štefan Harabin vo videu na YouTube reaguje na to, ako nedávno Špecializovaný trestný súd uložil prísny trest 5 rokov väzenia bývalej šéfke úradu práce v Piešťanoch za prijatie úplatku vo... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potopila Tódovú

„Žiadny konflikt záujmov, pre boha živého, ja ako sudkyňa nemám. Konflikt záujmov môže mať novinár. To nech si vyriešia pani redaktorka Tódová a redakcia Denníka N. Ja nie som zodpovedná za publikované články,“ odkázala Záleská Tódovej a jej zamestnávateľovi.

Ak máte chuť na takmer štyri hodiny trvajúce video, nájdete ho tu:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik