Smer podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. Kollár reagoval
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Smer-SD podal návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR v súvislosti s kauzou Rozuzlenie a zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Strana chce docieliť odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na sociálnej sieti.

"Podali sme návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR na ktorej, okrem iného, žiadame odvolanie prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana a prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby poslancom NR SR vysvetlila, aké opatrenie prijala na zabezpečenie riadneho chodu ústavných orgánov," priblížil Fico. V súvislosti s aktuálnou situáciou hovorí naďalej o policajnom prevrate a snahe o likvidáciu politickej opozície.

Poslanci z ĽSNS mimoriadnu schôdzu podporia. Pre TASR to potvrdil poslanec zo strany Martin Beluský. Nezaradení poslanci z mimoparlamentného hnutia Republika chcú, aby na schôdzi parlamentu predstavitelia silových zložiek situáciu vysvetlili. "To, čo sa na Slovensku rozpútalo pár týždňov pred voľbami, je šialené. Časť polície a médií rozpútali besnú snahu zničiť silnejúcu opozíciu za každú cenu," tvrdí hnutie.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra K., bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P., príslušníka SIS Michala A., bývalého príslušníka NAKA Jána K. a bývalého príslušníka SIS Martina C. Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. Prezidentka vyzvala premiéra, aby zvolal v tejto súvislosti bezpečnostnú radu.

Boris Kollár ihneď reagoval

Mimoriadna schôdza v súvislosti so zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a akciou Rozuzlenie má byť v pondelok (21. 8.) o 11.00 h. Informoval o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na štvrtkovej tlačovej konferencii.

NAŽIVO: Tlačová konferencia Š. Hamrana
Tlačová konferencia prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, prvého viceprezidenta Policajného zboru Branka Kišša a riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka sa začala. Téma: Rozuzlenie <iframe width="560" height="315"... Čítať ďalej
17 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik