Vyjadrenie slovenského hokejového reprezentanta: Miluje Rusko!
16 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Slovenský hokejový reprezentant Michal Čajkovský má čo sa týka KHL a Ruska jasno. Svoje pôsobenie v Rusku si iba pochvaľuje, vojenský konfikt nerieši a miluje to tam.

Michal Čajkovský pôsobí v Spartaku Moskva a svoje názory uviedol pre tlačovú agentúru TASS.

"V Spartaku sa zišli skvelí chlapci, tréneri a zamestnanci. Je to veľký klub s bohatou históriou a tradíciami, som rád, že som tu," uviedol skúsený 31-ročný obranca.

Bronzový medailista z nedávnych ZOH v Pekingu sa odchodu z KHL bráni a vyhýba.

"Chcel som zostať v Rusku, pretože sa mi tu páči, mám tu veľa priateľov. Obklopujú ma len dobrí ľudia, na nikoho z nich nemôžem povedať jediné zlé slovo. Ponuky z iných krajín neprichádzali do úvahy," dodal pre TASS Čajkovský.

"Stretávam sa aj s veľkou nenávisťou, ale sú aj takí, ktorí moju voľbu chápu. Rovnako ako v Česku, aj nám zakázali hrať za národný tím na majstrovstvách sveta, ale môžem len zopakovať – sú tu pohodoví ľudia. Ja aj moja rodina to tu milujeme," povedal Čajkovský, ktorý v Spartaku pôsobí aj s brankárom Patrikom Rybárom.

O možnosti získať ruské štátne občianstvo neuvažuje.

Okrem Čajkovského a Rybára hrá v KHL dohromady 9 Slovákov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik