Tibor Gašpar tvrdí, že ho chcú umlčať!
16 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar sa na svojom facebooku vyjadril k svojmu zadržaniu – konkrétne poukázal na zdôvodnenie prokurátora, prečo naposledy nebol vzatý do väzby.

Svojmu príspevku dal nadpis: „ZA TLAČOVKY VÄZBA“.

Dodnes som sa od čurillovcov nedozvedel dôvody, pre ktoré som bol zadržaný, a pre ktoré ma chcel vyšetrovateľ NAKA Konečný strčiť do väzby,“ uviedol tu Gašpar.

Gašpar však zároveň poukázal na to, že verejne sa k otázke jeho možného väzobného stíhania vyjadril službukonajúci prokurátor ÚŠP, ktorý sa nestotožnil s postupom čurillovcov, a svojho kolegu Šúreka. (Pri Šúrekovi Gašpar pripomína, že to je ten, „čo mal s Repom vydierať Kučerku“).

Čurillovci ma chceli umlčať“, píše Gašpar. „Jediný dôvod prečo som bol zadržaný, a vyšetrovateľ NAKA Konečný, podal návrh na moje väzobné stíhanie bol, že na tlačových besedách poukazujeme na ich zločinecký systém v policií, a Lipšicovom ÚŠP,“ uzatvára Gašpar.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Martin Nociar vysvetlil, prečo nepodal návrh na vzatie do väzby Tibora Gašpara slovami:

„Neobjektívne a manipulatívne vyjadrenia tohto obvineného k trestným stíhaniam majú čisto politický charakter a nie sú samy osebe spôsobilé založiť kolúzny dôvod väzby.“

Facebook Tibor Gašpar | Zdôvodnenie prokurátora, prečo nežiadal väzbu pre Tibora Gašpara.


STRANA SMER - SSD žiada, aby Štefan Hamran skončil vo funkcii
Strana Smer-SD žiada, aby policajný prezident Štefan Hamran skončil vo funkcii. Exminister vnútra Robert Kaliňák na stredajšej tlačovej konferencii v Prešove uviedol, že súčasný šéf polície bude niesť trestnú zodpovednosť za svoje konanie. Predseda... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik