Taraba tvrdí, že: "Pamelka sa nám ZAMOTÁVA!"
16 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a zároveň kandidát SNS v parlamentných voľbách Tomáš Taraba reagoval na sociálnej sieti na vystúpenie sudkyne Pamely Záleskej na zasadnutí Súdnej rady.

Myslí si, že sme hlúpučkí

„Pamela Záleská, ktorá necháva na základe jednej výpovede kajúcnika ľudí odsudzovať na desiatky rokov, dnes vystúpila na súdnej rade,“ konštatoval Taraba.

„A. Pamela Záleská na predošlej súdnej rade povedala, že od novinárky Tódovej nikdy nič nečítala.

B. Na dnešnej súdnej rade Záleská po pár týždňoch povedala, že si síce od Tódovej niekedy niečo prečítala, ale nikdy jej nič nepovedala,“ všíma si Taraba.

„Pamelka sa nám zamotáva a to je len taký úsmevný začiatok. Asi si myslí, že sme hlúpučki a nakoniec, aby nebola prekvapená, že jediná hlúpučka v tejto hre je ona,“ uzatvára poslanec svoj krátky postreh.

Sudca Truban a jeho rozšírená reakcia na kauzu novinárky so sudkyňou
Blízky vzťah sudcu s novinárom môže zasahovať do nestrannosti a nezávislosti súdu, vyslovil v periodiku Právne listy bývalý predseda Špecializovaného trestného súdu a jeho súčasný sudca, Michal Truban v reakcii na odhalenie vzťahu Moniky Tódovej a... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Vystúpenie na Súdnej rade

Sudkyňa Pamela Záleská sa na poslednom zasadnutí Súdnej rady vyjadrila, že odmieta, že by vynášala informácie zo spisov. "Nikdy som nevyniesla, nesprístupnila, nedala informáciu, ktorú povinnosť mám chrániť, ktorá vyplýva zo súdneho spisu, žiadnej inej neoprávnenej osobe, nie len Monike Tódovej," skonštatovala.

Záleská podľa svojich slov neurobila nič, čím by sa spreneverila výkonu sudcovského povolania  a dôsledne dbá na plnenie svojich povinností. "Nebolo možné kúpiť si moje rozhodovanie. Nebolo možné ma vydierať. Zostáva už len možnosť ma zdiskreditovať," uviedla.

Sudkyňa konštatovala, že vzťah s Monikou Tódovou nemusela oznamovať, pretože novinárka nefigurovala v prípadoch, ktoré riešila. Poukázala na to, že verejné vyhlásenia o svojom súkromí nerobia ani ostatní kolegovia.

Vyberte si - klamstvo, alebo pravda?
Sudkyňa Pamela Záleská odmieta, že by vynášala informácie zo spisov. Vyplýva to z jej vyjadrenia na utorkovom zasadnutí Súdnej rady SR. "Nikdy som nevyniesla, nesprístupnila, nedala informáciu, ktorú povinnosť mám chrániť, ktorá vyplýva zo súdneho... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik