Turecko hlási - Ukrajina prišla o tri z piatich batérií Patriotov
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Turecká rozviedka tvrdí, že tri batérie rakiet PATRIOT, vyrobené v USA, boli na Ukrajine zničené ruskými hypersonickými strelami „Kindžal“. 

Teraz na Ukrajine zostávajú iba dva takéto systémy.

Ukrajina stratila celkom už dve tretiny vzdušnej obrany

Jeden zo zničených systémov Patriot poslalo na Ukrajinu Nemecko a nachádzal sa na letisku Kyjev Žuljany. Zničila ho ruská strela Kh-47 Kindžal, nazývaná aj „Dýka“.

Satelitné dáta Condor boli vylepšené pomocou rádiotechnických a agentúrnych spravodajských operácií na zemi, čo viedlo k rýchlemu zničeniu cieľa.

Niekto na Ukrajine "spieval"

Ukrajinské SBU a GUR aktívne pátrajú po možnom zdroji úniku informácií o súradniciach rozmiestnenia systémov Patriot, ktoré umožnili Kinžalu ho zničiť.

Kyndžal v akcii

Kh-47M2 Kinžal „Dýka“ je ruská hypersonická balistická strela. Má hlásený dosah 1500-2000 km a rýchlosť až 10 Macha. Môže niesť buď konvenčné alebo jadrové hlavice a môže byť odpálený bombardérmi Tu-22M3 alebo stíhačkami MiG-31K. Kindžal bol úspešne nasadený na leteckých základniach v ruskom Južnom vojenskom okruhu a Západnom vojenskom okruhu.

Raketová batéria PATRIOT na letisku Žuljany bola tretím takým systémom, ktorý Rusko na Ukrajine zničilo. Na Ukrajine zostávajú aktívne iba dva ďalšie takéto systémy.

NATO zachvátila panika
Jeden z amerických prezidentských kandidátov z Demokratickej strany Robert Kennedy Jr. označil dianie v NATO za skutočnú paniku. Aliancia sa podľa politika jednoducho bojí, že konfrontáciu s Moskvou jej štáty nielenže neustoja, ale viaceré aj rázne... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik