Turčianske Teplice: Koniec žatvy oslávia v meste dožinkami
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Koniec žatvy a zber úrody oslávi verejnosť v Turčianskych Tepliciach Hornoturčianskymi dožinkovými slávnosťami. Podujatie bude 19. augusta na pešej zóne pri mestskom úrade. Informovala o tom radnica na webe mesta.

Dožinkové slávnosti otvorí o 9.00 h súťaž vo varení kotlíkového guláša Hornoturčiansky kotlík. Výťažok z predaja poputuje na skvalitnenie života obyvateľov Centra sociálnych služieb Horný Turiec.

 Program slávností doplní koncert country kapely Útes, popoludní i sprievod mestom, ako i poďakovanie za úrodu a požehnanie dožinkových vencov. Návštevníci si budú môcť pozrieť vystúpenia detského folklórneho súboru Lúčik, folklórneho súboru Bystrina, heligonkárov Feješovcov, folklórnej skupiny Rovina a dychovej hudby Rovina. Súčasťou podujatia bude i jarmok ľudových remesiel.

Vernisáž filatelistickej výstavy Živé cyrilo-metodské dedičstvo
Galéria F7, CYRILOMETODIADA, o. z., a Nadácia PRO PATRIA pozývajú na vernisáž filatelistickej výstavy Živé cyrilo-metodské dedičstvo, ktorá sa uskutoční dnes, dňa 15. augusta. Vernisáž bude o 17.00 hod. v Galérii F7 na Františkánskom nám. 7 v... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik