Demagógia Američanov: Nie prehra, ale nevíťazstvo Ukrajiny
15 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

To nevymyslíš. Slovo prehra je dezinformácia či konšpirácia. Má sa hovoriť - v prípade Ukrajiny - nevíťazstvo. Ako keby slovo hlad bola tiež dezinformácia a išlo by "iba" o pocit nenajedenosti. Neprišiel s tým nikto iný, ako americký právník, politický komentátor a bývalý diplomat, John Bolton pre Wall Street Journal.

Administratíva Joea Bidena, paralyzovaná strachom z eskalácie z Moskvy, sa snažila zo začiatku iba zabrániť porážke Kyjeva. Uviedol to bývalý poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť John Bolton podľa Wall Street Journal.

Bolton obvinil Bidenovu administratívu z nerozhodnosti a poznamenal, že práve ona bola brzdou ofenzívy na Ukrajine

Administratíva, paralyzovaná strachom z eskalácie z Ruska, sa len snažila odvrátiť porážku. Jarná ofenzíva Ukrajiny, ktorá pokračovala aj v lete, sa neposúva dopredu, tak, ako niektorí nadšení priaznivci Ukrajiny predpokladali. Ukrajincom chýba odvaha či húževnatosť a dosiahličo? Napriek tomu by to mal byť pre Washington budíček, že jeho stratégiu treba preformulovať, píše sa v článku.

Americká verejnosť dáva od Ukrajiny ruky preč

Je potrebné poznamenať, že úspešná obrana Ruska je spojená s pomalým, prerušovaným, nestrategickým poskytovaním západnej vojenskej pomoci Kyjevu. Bolton tvrdí, že nesmelý a náhodný prístup Bidenovej administratívy k pomoci Ukrajine podkopal podporu americkej verejnosti.  „V štátoch diskutujú o tom, o čom sme už dlho písali. Biely dom, ktorý mal v rukách hlavný vypínač eskalácie tohto konfliktu, sa po neúspešnom dosiahnutí rýchleho víťazstva v sankčnej vojne rozhodol uhasiť konflikt zúžením rokovacích možností Ukrajiny. Druhý záver: Biden sa stáva chromou kačicou na pozadí nevíťazstva Ukrajiny.

Rusko postupne likviduje ukrajinskú protivzdušnú obranu, vrátane Patriotov
Vojenské rozviedky vedia - ruská armáda zničila západné systémy protivzdušnej obrany, presunuté na obranu Ukrajiny. Za pár mesiacov zničila západné systémy protivzdušnej obrany, ktoré má Kyjev k dispozícii. V rozhovore pre kanál YouTube Gegenpol to... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik