Ako je to s tými, čo opúšťajú loď? Soroš uteká!
15 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Nadácia otvorenej spoločnosti sa sťahuje z Európy. János Zila z jej maďarskej pobočky hovorí, že  na jednej strane odchod nie je úplný, na druhej strane však dostanú priestor iní hráči na tomto poli. Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF) v Maďarsku informovala spolupracujúce organizácie o rozhodnutí, že OSF uzatvára svoju činnosť v EÚ.

OSF infomuje, že svoje zdroje presúva do iných častí sveta, píšu noviny Magyar Nemzet, ktorým viaceré maďarské mimovládne organizácie potvrdili, že takýto list obdržali. V liste sa uvádza, že v rámci EÚ už OSF dosiahla, že vlády vynakladajú dostatočné zdroje na agendy, ktoré podporuje, preto sa mieni stiahnuť do krajín mimo EÚ. OSF to potvrdila pre maďarskú mutáciu Slobodnej Európy.

Radikálna strategická zmena smerovania

„Rozhodlo pre radikálnu strategickú zmenu smerovania“, aby zdroje organizácie dosiahli čo najväčší vplyv. Padlo tak rozhodnutie, že väčšina aktivít OSF v rámci Európskej únie zanikne a prostriedky, ktoré boli predtým vyčlenené na Európu, sa míňajú v iných častiach sveta. Odteraz budú zdroje, ktoré môžu sústrediť v rámci Európy, extrémne obmedzené,“  cituje Magyar Nemzet z listu. Toto rozhodnutie OSF odôvodňuje faktom, že vlády a inštitúcie EÚ práve v tejto oblasti vynakladajú značné sumy práve na témy, ktoré zastrešuje aj OSF. V liste sa tiež uvádza, že v rámci EÚ sa OSF zameria už len na jej globálne úlohy, pričom transformácia organizačnej štruktúry má prebehnúť už na budúci rok.

TOTO JE NEUVERITEĽNÁ FRAŠKA! Pán Soros, asi by ste mali na Slovensku vymeniť kádre
Toto je neuveriteľná fraška! Čaputová s Lipšicom chceli šesť týždňov pred voľbami strčiť do väzby popredného kandidáta Smeru a nakoniec prepustili nielen jeho, ale aj druhého obvineného Stahla, skonštatoval na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SSD... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Nebude to len konšpirácia?

 „Nemali by sme si myslieť, že upustili od hry, aj keď sa zdá, že správa je pravdivá, keďže s odchodom súvisí veľa špecifík. Na jednej strane odchod nie je úplný a na druhej strane samotné oznámenie hovorí, že aktivity, ktoré doteraz vykonávala Open Society Foundations, budú vykonávať iní hráči. Citujúc slávnu vetu Imre Madácha, môžeme povedať, že „stroj sa otáča, tvorca odpočíva“,“  odpovedal János Zila na otázku, ako vážne možno brať nápad. Otázka je legitímna, okolo otca a syna Sorosovcov a ich vplyvu sa šíri veľa fám. Zila pritom zdôraznil, že ich vplyv v Európe výrazne neklesá.

OSF official | Logo Nadácie otvorenej spoločnosti

Ľudia zostávajú

Zila upozorňuje, že ľudia, ktorí boli cez OSF v minulosti vyškolení a predstavujú jej ideológiu po celej EÚ tu stále ostávajú. Ako príklad uvádza Mártona Gulyása.

„Toho podľa správ nedávno vybral veľvyslanec David Pressman, ktorého do našej krajiny vyslala Bidenova administratíva, aby sa zúčastnil americkej školenia . Organizačná sieť, ktorá reprezentuje názory špekulantov vo všetkom od podpory migrácie cez reprezentovanie rodového šialenstva až po provojnové ťaženie,“  upozorňuje Zila s tým, že Brusel a niektoré európske ľavicovo-liberálne vlády v poslednom čase preberajú čoraz väčšiu úlohu vo financovaní tejto siete a teraz sa ich účasť môže zvýšiť.

Úraduje už Alex

György Soros odovzdal svojmu synovi kontrolu nad 25 miliardovým impériom ešte v decembri. Slová dnes 38-ročného Alexandra prezrádzajú, že viac, ako biznis ho zaujíma politika a preto Magyar Nemzet poukazuje na fakt, že za rozhodnutím stiahnuť sa z EÚ môže stáť práve on.

„Soros 2.0,“ reagoval na svojom Twitteri premiér Viktor Orbán a k príspevku pripojil video z filmu Krstný otec. Orbán sa pritom nikdy netajil, že Soros je jeho súper.

„Györgyho Sorosa dobre poznám. Môj súper. Neverí ničomu, za čím stojíme. A k jeho službám je celá armáda: peniaze, mimovládne organizácie, univerzity, výskumné ústavy a polovica bruselskej byrokracie,“ vyjadril sa maďarský premiér v Dallase minulú jeseň.

Nemecko si podmanili a sterorizovali migranti
"Hanba štátnej moci! Nemecký minister: Moja dcéra (17) sa už neodváži ísť cez Görlitzer Park – a to ani s priateľmi ! Život v Nemecku sa premenil na nahoršiu nočnú moru!" Píše v Berliner Zeitung nemecký minister poľnohospodárstva Cem Özdemir... Čítať ďalej
15 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Nedôverčiví Maďari

„Uveríme, že okupačné vojská skutočne opustia kontinent, až keď posledný Sorosov vojak opustí Európu a Maďarsko. K tomu sme ešte ďaleko...,“ konštatoval Balázs Orbán, poslanec maďarského parlamentu. Jeho neistotu potvrdzuje maďarská mutácia Slobodnej Európy, podľa ktorej sú informácie o odchode „Sorosovho impéria“ z Maďarska veľmi hmlisté.

Sťahujú sa z EÚ, nie z kontinentu

Redakcia sa preto obrátila na vedenie maďarskej OSF, ktorá v odpovedi uviedla, že zmena činnosti OSF v Európskej únii je dôsledkom reorganizácie organizácie. Podľa hovorcu OSF budú naďalej podporovať európske mimovládne organizácie vrátane tých, ktoré podporujú zahraničnú politiku EÚ či rómske komunity. Civilisti bojujúci za ľudské práva a demokraciu budú v rámci Európy podporovaní predovšetkým na Ukrajine, v Moldavsku, Kirgizsku a na západnom Balkáne.

zdroj: Getty Images | Dedič "sorosovského impéria" Alex Soros

„O tom, aké konkrétne programy bude mať organizácia, ktoré sa dotýkajú aj Európy, sa rozhodne v najbližších mesiacoch. Organizačná reštrukturalizácia bude zahŕňať minimálne 40-percentné zoštíhlenie organizácie v súlade s miestnymi pravidlami,“   uvádza OSF vo svojej odpovedi.

Ovládajú vaše ekonomiky, váš mainstream a teda aj vaše vlády
Programom globálnych elít je zničiť Rusko a zmocniť sa jeho bohatstva. V rozhovore na kanáli YouTube to uviedol bývalý poradca Pentagonu, plukovník americkej armády Douglas McGregor. Globalistické elity vládnu v Európe rovnako ako v Spojených... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik