UKRAJINEC CHCEL NA SLOVENSKU PREDAŤ BATOĽA NA ORGÁNY! TOTO JE TÁ SVIŇA V ĽUDSKOM TELE, PÁN ŠIMEČKA
14 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Okrem zmeny politického usporiadania, chudoby, obetí na životoch, či na zdraví, vojenské konflikty prinášajú aj kriminalitu. Organizovaný zločin totiž rád využije krízu, ktorú konflikt so sebou prinesie a zneužije ju na svoje amorálne obohatenie. Inak to nie je ani v prípade Ukrajiny – tamojšie médiá hovoria o obchode s ľuďmi, či už na náhradné orgány, alebo na nelegálne adopcie.

Koncom júna Ministerstvo vnútra Ukrajiny zverejnilo video, z ktorého je evidentné, že aj Slovensko slúži, ako tranzitná krajina pre obchod s deťmi, kde sa ceny pohybujú v neskutočných sumách. Pár dní na to ukrajinský novinár Glagola informoval, že jeden z priekupníkov bol prepustený na kauciu. Dotyčný sa pritom javil ako dôveryhodný a keďže viedol humanitárnu organizáciu, aj prechod cez hranice mal zjednodušený. Slovenský komisár pre deti preto apeluje na kompetentných, aby urobili na hraniciach opatrenia.

Informovalo aj Ministerstvo vnútra Ukrajiny

„Pohraničná stráž odhalila plán obchodovania s deťmi v Zakarpatsku. Páchateľ vyhľadal ženy v ťažkej finančnej situácii a nahovoril ich, aby predali svoje deti. Matka mala za predaj svojho dieťaťa dostať 5000 dolárov. Zisk organizátora bol 20 000 dolárov,“ uvádza sa na twitteri Ministerstva vnútra Ukrajiny. Príspevok je doplnený o video, z ktorého je evidentné, že ide o ukrajinskú hranicu so Slovenskom.

Podľa informácii z ukrajinského ministerstva vnútra sa konkrétny „obchod“ odohral na priechode Mali Selemenci – Veľké Slemence, kde matka odovzdala svoje dieťa priekupníkovi, ktorému za spáchaný trestný čin obchodovania s ľuďmi hrozí trest odňatia slobody na 8 až 15 rokov.

Prepustený na kauciu

Pár dní po tom ukrajinský novinár Vitalij Glagola informoval, že 43-ročný vychovávateľ v detskom domove Denys Varodi na čiernom trhu v Európe predával orgány 1-2 ročných batoliat. Podľa Glagolu ho sudkyňa po vyplatení kaucie zhruba 25-tisíc eur, prepustila na slobodu. Ukrajinské médiá ho nazvali „Organista zo Zakarpatska“ mal pôvodne zaplatiť trojnásobok, kauciu mu však znížila sudkyňa.

Toto je zvrátené! Ženy aj z Ukrajiny ako nájomné inkubátory pre bohaté LGBT páry
Deti všetkých rás, na výber je farba vlasov a očí, dievčatká aj chlapci na predaj. Cena je od 90tis do 150tis dolárov, takto podľa reportáže poľskej štátnej televízie vyzerajú Bruselské medzinárodné trhy detí pre homosexuálov. Tieto trhy poriada v... Čítať ďalej
15 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Odborník na výchovu

Glagola na svojom telegramovom kanáli tvrdí, že Varodi o sebe vždy hovoril ako o odborníkovi s bohatými skúsenosťami v oblasti výchovy a výborná schopnosť komunikácie s ich rodičmi mu pomáhalo získať si dôveru. Počas kariéry pracoval nie len v materskej škole, či detskom domove, ale aj ako riaditeľ školy. On sám vyrastal v detskom domove, v ktorom aktuálne pôsobil ako vychovávateľ.

Maskoval sa

Ukrajinská polícia podľa Glagolu tvrdí, že Varodi svoju chamtivosť skrýval za obavy o bezpečnosti detí. Tie od rodičov vymámil s výhovorkou, že odchod z Ukrajiny ich ochráni pred vojnou a životom v zlých podmienkach povojnovej Ukrajiny.

Charitatívna organizácia

Glagola priniesol informáciu, že ukrajinská polícia zaistila záznamy o deťoch, potvrdenia o peňažných transakciách a dokumenty s pečiatkou charitatívnej organizácie, ktorej vedúcim bol práve Varodi. To mu tiež uľahčovalo prechod cez hranice bez toho, aby absolvoval špeciálne kontroly. Varodiho „aktivity“ nie sú po chuti ani jeho obhajcovi.

„Ak sa ukáže, že mal zámer obchodovať s orgánmi detí, alebo ak sa zistí, že už odviedol deti do zahraničia, teda začal s predajom detí, okamžite ukončím spoluprácu s ním,“ povedal právnik. Policajná hovorkyňa Kateryna Chižňak však hovorí, že jeho účasť v ďalších prípadoch nie je potvrdená.

Lekár bije na poplach: COVIDOVÉ REŠTRIKCIE BOLI LEN OCHUTNÁVKA!
Vaše choroby vec verejná? „Počujete to ticho?!“ O hypotéze vzniku pekla na zemi hovorí v súvislosti s novinkou vytvorenie Európskeho priestoru pre zdravotné dáta český poslanec a lekár Vladimír Zlínský (SPD). „Pochopiteľne sa toho chytili firmy... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Komisár pre deti

„Počul som osobne svedectvá ľudí o veľkom utrpení detí, žien, a celých rodín. Je ohavné využívať vojnový konflikt a utrpenie ľudí vo svoj prospech, preto v maximálnej možnej miere odsudzujem konanie, pri ktorom sa údajne maloleté deti vo veku jedenásť mesiacov až dva roky mali stať predmetom falošných adopcií a obchodovania s deťmi,“informuje Úrad komisára pre deti na svojej stránke s tým, že sa jedná o hrubé porušenie Dohovoru o právach dieťaťa. V jeho zmysle sa štáty zaviazali prijímať všetky nevyhnutné opatrenia na to, aby sa obchod s deťmi v akejkoľvek forme zamedzil.

Neostáva pri konštatovaní

„Preto vyzývam, aby boli sprísnené hraničné kontroly osôb sprevádzajúcich maloleté deti a osobitne maloleté deti, ktoré prekračujú hranice bez sprievodu rodičov. Taktiež vyzývam slovenské humanitárne organizácie, aby boli obozretné pri svojej práci a akékoľvek podozrivé konanie ohlasovali polícii. Vzhľadom na závažnosť uvedených informácií bude Úrad komisára pre deti venovať zvýšenú pozornosť takémuto konaniu aby chránil dotknuté práva detí,“ adresuje komisár pre deti kompetentným orgánom.

Odborníci o kampani: SMERU ROBIA KAMPAŇ OČTK, DEMOKRATI KOPÍRUJÚ MATOVIČA A PS? HM... Kto je teraz vlastne predseda?
Slovensko ešte takmer šesť týždňov budú zaplavovať „nažehlené“ tváre lídrov politických strán, ktoré nám budú z bilbordov tvrdiť, ako chcú zachrániť Slovensko, že im ide o budúcnosť našich detí, pokojný seniorský vek, či krajinu bez korupcie. Čo... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme