SHMÚ vydal na zajtra VÝSTRAHU!
14 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na západe a juhu Slovenska môže v utorok vystúpiť teplota na 33 stupňov.

Na západe a juhu Slovenska môže v utorok (15. 8.) vystúpiť teplota na 33 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto pre niektoré okresy vydal výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha prvého stupňa pred vysokými teplotami platí pre celý Bratislavský a Trnavský kraj a pre väčšinu okresov Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického kraja. Zároveň tiež pre okres Vranov nad Topľou.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov," upozornili meteorológovia. Výstrahy platia od 12.00 h do 18.00 h.

V cele namerali teplotu 30,9 °C! Ombudsman žiada nápravu
Verejný ochranca práv (VOP) Róbert Dobrovodský počas neohlásenej kontroly nameral v jednej z ciel policajného útvaru na západnom Slovensku teplotu 30,9 stupňa Celzia. Upozorňuje, že takéto podmienky ohrozujú zdravie osôb a hrozí aj porušenie... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik