PRIESKUM Progresívnych liberálov VYSTRIE! FICO POPULÁRNEJŠÍ AKO ČAPUTOVÁ
14 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Vysoké víťazstvo strany Smer-SSD! Exkluzívny prieskum agentúry SANEP pre televíziu ta3 potvrdzuje, že ak by sa voľby konali v týždni od 6. do 13. augusta, Smer si svoju pozíciu utvrdzuje. Najdôveryhodnejším politikom je Robert Fico, po ktorom nasledujú prezidentka Zuzana Čaputová a líder Hlasu Peter Pellegrini.  

Agentúra robila prieskum na vzorke 1726 respondentoch, z ktorých viac, ako pätnásť percent zatiaľ nie je rozhodnutých, komu v predčasných voľbách 30. septembra dajú svoj hlas. Niečo cez 18 percent respondentov voliť nepôjde. 66,2 percenta opýtaných by rozhodlo o konkrétnom zložení parlamentu.

Nie všetci doterajší by prešli

Prieskum agentúry SANEP hovorí o vysokom víťazstve strany Smer-SSD. Tá by podľa tohto prieskumu získala rovných 22 percent respondentov, pred druhým PS – prezidentkinu stranu by volilo 15,8 percenta opýtaných. Prvú trojku uzatvára Hlas s rovnými trinástimi percentami.

Pravda / agentúra SANEP / ta3 | Ak by sa konali voľby v 32. týždni, takto by vyzeral ich výsledok

8,1 percenta opýtaní „prisúdili“ hnutiu Republika a 6,7 percenta by koalícii OĽaNO a priatelia na vstup do parlamentu nestačilo. Do parlamentu by sa dostali ešte Sme rodina (6,2 percenta), SaSka (6,0 percenta), KDH (5,9 percenta) a v novom parlamente treba rátať aj so SNS (5,4 percenta).

ĎALŠÍ MEDIÁLNY LAPSUS! Tentoraz ho vyrobila RTVS
Dovolím si skromne pripomenúť, že na Slovensku beží volebná kampaň. Tá má svoje pravidlá. Aj čo sa týka nepriamej politickej propagácie v televízii, upozorňuje politik a bývalý novinár Karol Farkašovský (SNS) "Ako je to možné, že verejnoprávny... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Kto ešte prepadol

Mimo parlamentu by sa popri koalícii, ktorú tvorí OĽaNO, Za ľudí a Kresťanská únia, ocitli aj Demokrati (3,1 percenta), Aliancia-Szővetség (2,9 percenta. ĽSNS a Modrí/Most-Híd nedosiahli ani dve percentá.

Bude v NR SR aj váš kandidát?

Graf samozrejme ukazuje rozdelenie parlamentu podľa straníckych preferencií, ktoré prirodzene nemôžu zohľadňovať preferencie jednotlivých kandidátov, všeličo však predznačuje. Strana Smer by obsadila rovných 40 kresiel, druhé Progresívne Slovensko 28. O jeden mandát menej by získal Hlas a 15 kresiel by obsadila Republika. Po jedenásť mandátov by mali strany Sme rodina, SaS a KDH. Najmenej zástupcov v parlamente by podľa  tohto prieskumu mala SNS - 10.

Pravda / agentúra SANEP / ta3 | Ako by vyzeralo rozloženie parlamentu, ak by sa voľby konali v 32. týždni

Najviac Slovákov verí Ficovi

V prieskume agentúra SANEP zisťovala aj dôveru politikom. Najdôveryhodnejším politikom je podľa opýtaných líder Smeru Robert Fico, po ktorom nasledujú prezidentka Zuzana Čaputová a líder Hlasu Peter Pellegrini.  

 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

PALERMO NA SLOVENSKU! A Čaputová s Ódorom na TOTO DALI ZELENÚ (VIDEO)
Mňa nezastrašia! Dvom členom blízkej rodiny Tomáša Tarabu (SNS) počas víkendu niekto podpálil autá. Čaputová s Ódorom nič citlivo nevnímajú, pretože odvolaním Šimka na toto dali zelenú, hovorí Taraba a v reakcii vo videu sa pýta, či má vidieť... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik