AKTUALIZOVANÉ Hamran sa vyjadril k prípadu Ezechiel
14 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Policajný prezident Štefan Hamran odmieta vyjadrenia niektorých politikov o možnej manipulácii kauzy Ezechiel 7, ktorá sa týka aj bývalého šéfa polície Tibora Gašpara a Romana Stahla. Zdôraznil, že trestné stíhanie oboch je aj podľa súdu dôvodné a prípad sa bude ďalej vyšetrovať. Na pondelkovej tlačovej konferencii vyzval politikov, aby nezaťahovali Policajný zbor do predvolebnej kampane.

To my sami, Čaputová a Ódor s tým nič nemajú

Hamran označil za absurdné tvrdenia politikov, že by políciu ovplyvňoval americký miliardár cez prezidentku Zuzanu Čaputovú a premiéra Ľudovíta Ódora. Apeloval na nich, aby políciu nezaťahovali do kampane. Pripomenul, že aj obvinení môžu predkladať dôkazy vo svoj prospech a vyšetrovatelia ich musia zadokumentovať. Skonštatoval, že 12 rokov sa budoval systém "našich ľudí" a niektorí preto teraz predpokladajú, že sa z vysokých štátnych pozícií ovplyvňujú vyšetrovania.

Šéf polície priblížil, že v prípade je ako dôkaz zadokumentovaná aj nahrávka, na ktorej Roman S. hovorí o snahe manipulovať svedka. Vyplývať z nej má, že svedkovi mali ponúknuť dve možnosti, a to spoluprácu a peniaze, alebo jeho diskreditáciu. V nahrávke sa majú spomínať viaceré osoby.

Dôkaz, že sa v kauze nemanipulujú orgány činné v trestnom konaní, vidí Hamran aj v tom, ako následne rozhodujú ďalšie orgány a súdy. Aj Špecializovaný trestný súd v tomto prípade podľa slov Hamrana konštatoval opodstatnenie trestného stíhania.

"Polícia má dnes ruky rozviazané," vyhlásil Hamran s tým, že presvedčené sú o tom aj ostatné orgány činné v trestnom konaní a poukázal na rozhodnutia viacerých súdov. V tejto súvislosti pripomenul štandardné postupy v zmysle zákonov a zdôraznil, že sa ich držal aj vyšetrovateľ v kauze Ezechiel.

Polícia v piatok (11. 8.) zadržala a obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora G. a Romana S. pre podozrenia z korupcie. V nedeľu ich oboch prepustili. Obidvaja budú stíhaní na slobode. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert B.

Hamran ide vysvetľovať MEGAPRÚ*ER - akciu Ezechiel 7
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal v sobotu podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvinených policajného exprezidenta Tibora Gašpara a bývalého vyšetrovateľa NAKA Romana Stahla v rámci policajnej akcie Ezechiel 7.... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik