Maďarič o akcii Ezechiel: NAKA ZA ČIAROU, Z GAŠPARA MARTÝR A ZODPOVEDNÝ JE ÓDOR S ČAPUTOVOU!
14 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

NAKA prekročila hranicu! Premiér Ľudovít Ódor by mal zaujať jasný a zásadný postoj k víkendovému fiasku zadržania opozičného politika šesť týždňov pred voľbami. Či sa mu to páči alebo nie, policajti, ktorým dal spolu s prezidentkou Čaputovou prednosť pred ministrom vnútra Šimkom, ho práve zatiahli do predvolebného boja, a voľby aj ovplyvnili. Zdá sa, že polícia a NAKA definitívne nadobudli dojem, že zákon pre „mužov zákona“ neplatí, resp. že sú to oni, kto je zosobneným zákonom. 

Inak sa nedá vysvetliť zadržanie opozičného politika pár týždňov pred parlamentnými voľbami a to za údajný prečin, za ktorý sa bežne udeľuje pokuta. Na pováženie je aj to, že si Lipšicova špeciálna prokuratúra v takomto ľahkom prípade dovolila žiadať pre bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara väzbu. Nakoniec sa však ukázalo, že na špeciálnej prokuratúre sú stále aj takí prokurátori, ktorým niečo hovoria pojmy ako zákon, spravodlivosť, či demokracia, píše portál ereport.sk.

V roku 2016 by bil na poplach Brusel, Paríž, Berlín, Londýn a Washington dohromady

"Predstavme si nasledovnú fikciu. Píše sa rok 2016, vládnej strane Smer klesá dôvera a začína to vyzerať tak, že opozícia môže vyhrať voľby. A zrazu, pár týždňov pred voľbami, o pol piatej ráno komando kukláčov z NAKA zvoní pri dverách bytu opozičného politika. Dajme tomu, že ide o niekoho z prvej desiatky na kandidátnej listine SaS, napríklad takého Martina Poliačika (snáď mi to odpustí). Verejnosť sa o pár hodín dozvie, že na základe svedectva nejakého narkomana bol opozičný politik obvinený z toho, že vedel o niekom, kto sa dopúšťa trestnej činnosti predávania drog.

Zadržanie akéhokoľvek opozičného politika pár týždňov pred voľbami by v rokoch 2010, 2016 alebo 2020 vyvolalo nepredstaviteľné politické zemetrasenie a znepokojený by bol Brusel, Paríž, Berlín, Londýn a Washington dohromady. Samozrejme, že argumenty toho typu, že polícia si musí robiť svoju prácu aj v priebehu volebnej kampane, by boli vysmiate. A to mediálne peklo, aké by prepuklo po prepustení zadržaného opozičného politika, si ani neviem predstaviť,“ vyjadril sa pre Štandard bývalý minister kultúry Marek Maďarič.

Zdrojk: FB MP | Robert Kaliňák, Tibor Gašpar, Marek Para

Policajný štát

Policajný štát bol ešte pred pár rokmi považovaný len za tému malej skupiny zradikalizovaných občanov. Dnes, kedy si môže policajný prezident úspešne vyžiadať odvolanie ministra, alebo kedy môže NAKA držať človeka vo väzbe rok a pól bez jasného obvinenia a zaisťuje opozičného politika šesť týždňov pred voľbami, sa pravdepodobne za súhlasného mlčania prezidentky posúvame niekde, kde sme ako spoločnosť byť nechceli.

„Čo sa teda stalo, že reálna situácia zadržania a potom prepustenia opozičného politika je dnes prijímaná vo veľkej časti politického a mediálneho spektra s pomerne zdržanlivými komentármi, prípadne cudným mlčaním? Naozaj nemáme schopnosť domyslieť si, kam nás takéto zbabrané zásahy orgánov činných v trestnom konaní posúvajú?,“ pýta sa Maďarič.

Nekončiaci zoznam prešľapov Hamranových chlapcov

Tých káuz, ktoré by nám mali udierať do očí, je navyše podľa exministra omnoho viac a už dávno to rozhodne nie je len na mávnutie rukou.

„Spomeňme si napríklad na odpočúvanie opozície na poľovníckej chate pod absurdnou zámienkou sledovania pytliakov. Ešte raz: odpočúvanie opozície. Pozrime sa tiež spätne nielen na absolutizovanie svedectiev tzv. kajúcnikov, ale už aj na rozsudky. Týmto páchateľom závažnej trestnej činnosti boli nadelené benefity v podobe podmienok a smiešnych finančných trestov. A zamyslime sa ešte raz nad tým, že časť vyšetrovateľov NAKA čelí trestnému stíhaniu a napriek tomu boli povýšení alebo preradení do dôležitých riadiacich funkcií,“ dodal Maďarič.

Hamran ide vysvetľovať MEGAPRÚ*ER - akciu Ezechiel 7
Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) podal v sobotu podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby obvinených policajného exprezidenta Tibora Gašpara a bývalého vyšetrovateľa NAKA Romana Stahla v rámci policajnej akcie Ezechiel 7.... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik