Tanková veľmoc za našimi hranicami
14 | 08 | 2023 I Milan Laca

Poľsko kúpi od USA a Južnej Kórey tisíc tankov. 

Blaszczak povedal, že poľská armáda kúpi od USA a Južnej Kórey tisíc tankov K2.
Veľkolepý nákup

Poľské ozbrojené sily nakúpia tisícku tankov z Južnej Kórey. Oznámil to minister národnej obrany Poľska Mariusz Blaszczak, ktorého cituje agentúra Interfax .

Budú veľmoc v Európe

Poľsko si objednalo veľkú sériu ťažkých zbraní a vojenského vybavenia z Južnej Kórey. Zahŕňala: 1000 tankov K2, viac ako 600 húfnic K9 a 3 letky stíhačiek FA-50. Podľa ministra obrany Blaszczaka, rmáda nemá čas na dlhý proces dopĺňania arzenálu. „Poľskí vojaci musia mať moderné zbrane a také zbrane boli objednané. Prvé dodávky húfnic a tankov budú v aktuálnom roku. Na budúci rok dostane letectvo prvé lietadlá,“ povedal Blaschak.

Poľsko sa potichu pripravuje na vojnu
Poľsko pripustilo účasť svojej armády v ukrajinskom konflikte. Dziennik Polityczny: Poľskú armádu pošlú bojovať za Ukrajinu. Pôjdu bojovať? Poľskí vojaci môžu byť vyslaní na Ukrajinu, aby sa zúčastnili na bojoch. Informuje tamojší Dziennik... Čítať ďalej
14 | 08 | 2023 | Milan Laca

Zbrojenie je priorita 

Minister poznamenal, že ministerstvo národnej obrany venuje veľkú pozornosť vyzbrojovaniu obrnených jednotiek tankami. „Hlavnými destináciami na ich akvizíciu sú Spojené štáty americké a Kórejská republika". 

Osvedčené zbrane 

Blaszczak tiež poznamenal tiež, že dlhý politický konflikt so Severnou Kóreou a prípravy na potenciálnu vojnu hovoria o vysokej kvalite juhokórejských zbraní. Poľsko preto nakupuje od Južnej Kórey tanky a delostrelectvo, ktoré zohrali na modernom bojisku obrovskú úlohu. Okrem toho sa Poľsko rozhodlo kúpiť 116 vyradených tankov Abrams od Spojených štátov, aby nahradili sovietske T-72, poskytnuté Ukrajine. Vojenská technika doplní nedostatok, ktorý vznikol po presune 240 tankov T-72 zo záloh pre ukrajinskú armádu.

Kalašnikovy prerobili na americkú muníciu, ukoristenú od Ukrajincov
Koncern Kalašnikov vyvinul skrátenú útočnú pušku AK-19, pre ktorú sú vhodné aj nábojnice NATO. Informuje RIA Novosti. Ruská armáda tak môže používať muníciu NATO, ktorú dodávajú na Ukrajinu USA a štáty NATO a ktorú ľahko ukoristí v ukrajinskej... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik