Nočná prehliadka hradu Strečno predstaví život majiteľky Benigny Kiniži
13 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Na nočnej prehliadke hradu Strečno zoznámia návštevníkov v stredu 16. augusta s osudom jeho majiteľky Benigny Kiniži. Podľa hovorkyne Považského múzea v Žiline Magdalény Lackovej údajne zniesla zo sveta troch manželov.

Doplnila, že desivé a zároveň humorné scénky z jej života pod názvom (Ne)zabudnuté tajomstvá pripraví divadelno-hravé zoskupenie Razca. "Benigna bola vzdelaná, láskavá a zbožná žena. Mala však smolu na mužov. Navyše sa povráva, že smrť jej manželov nebola celkom s kostolným poriadkom. Ako to bolo naozaj? Zistíte na našej zážitkovej prehliadke," uviedla autorka scenára Katarína Maršalová.

Po prehliadke hradu bude na nádvorí magická ohňová šou v podaní Black Evils a videomapping. "Minulý rok sme stavili na významné udalosti, ktoré sa na hrade udiali. Premietanie malo veľký úspech, preto sme sa rozhodli zopakovať ho," priblížila správkyňa hradu Strečno Katarína Repáňová s tým, že vizuálny zážitok doplní stredoveká kuchyňa Cechu Terra de Selinan.

Prehliadky sa uskutočnia v šiestich vstupoch od 20.30 h do 23.00 h. "Návštevníkom odporúčame vziať si baterky," dodala hovorkyňa Považského múzea.

V Ždiari to žije folklórom! Uvidíme Hegera "krepčiť" aj tento rok?
V poradí 27. ročník trojdňových Goralských folklórnych slávností v Bachledovej doline v Ždiari cez víkend pokračuje. Cieľom podujatia je zachovať a prezentovať tradičnú goralskú kultúru, zvyky, tradície a remeslá. Program sa koná priamo pod... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik