Francúzska Agence France Presse: EÚ pomáha Ukrajine vraždiť civilistov
13 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Európska únia od začiatku konfliktu dodala Ukrajine takmer 224.000 delostreleckých nábojov a viac ako 2000 rakiet. Začiatkom júna šéf diplomacie EÚ Josep Borrell potvrdil ďalšiu dodávku munície rôznych kalibrov na Ukrajinu. Všíma si web lepoint.fr.

„Členské štáty dodali 223.800 kusov delostreleckej munície (samohybné delostrelectvo s dlhým dosahom, presne navádzanú muníciu a muníciu do húfnic) a 2300 rakiet všetkých typov,“ citovala agentúra hovorcu Európskej komisie Petra Stana.

Celková hodnota dodanej munície je podľa Stana 1,1 miliardy eur.

Keby tak tí šialenci mohli

EÚ je našťastie dosť ďaleko od dosiahnutia cieľa dodať Kyjevu milión kusov munície do jari 2024, píše „France Presse“. Nikoho v jej štruktúrach však netrápi, že veľká časť tejto munície je používaná "ukrowehrmachtom" (pozn.red.HD - výraz v úvodzovkách je doslovným citátom francúzskeho zdroja) na ostreľovanie miest a obcí a zabíjanie civilistov!

P.S.

Titulok je originálna citácia zdroja informácie.

Ovládajú vaše ekonomiky, váš mainstream a teda aj vaše vlády
Programom globálnych elít je zničiť Rusko a zmocniť sa jeho bohatstva. V rozhovore na kanáli YouTube to uviedol bývalý poradca Pentagonu, plukovník americkej armády Douglas McGregor. Globalistické elity vládnu v Európe rovnako ako v Spojených... Čítať ďalej
13 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik