Vážení “ODBORNÍCI" z PS: Toto vám už ľudia NEZOŽERÚ!
12 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik

"ODBORNOSŤ" PROGRESÍVCOV. Keďže sa na voľbu zo zahraničia prihlásil rekordný počet ľudí a PS verí, že to kvôli nim, tak prišli s prevratným nápadom - rozšíriť voľbu zo zahraničia aj na prezidentské voľby. Až na to, že sa to prakticky nedá vykonať. Europoslankyňa za stranu Smer-SD Katarína Roth Neveďalová na svojom facebooku reaguje na „prevratný nápad“ Progresívneho Slovenska. 

Zbytočný chaos

Neveďalová pripomína, že k parlamentným voľbám, ktoré sa konajú 30. septembra, bolo potrebné sa prihlásiť na voľbu do zahraničia do 9. augusta. Následne takto zaregistrovaní voliči obdržia obálku s volebnými lístkami, z ktorých si vyberú a poštou zašlú naspäť ten, ktorý sa im páči.

Pokiaľ ide o voľbu prezidenta Slovenskej republiky - tieto voľby majú 2 kolá, vážení odborníci z PS. A medzi nimi sú 2 týždne,“ pripomína europoslankyňa.

Prvé kolo by ešte podľa Neveďalovej bolo „ v pohode“. Politička si však nevie predstaviť, ako by sa doručili volebné lístky druhého kola záujemcom o voľby zo zahraničia. To by sa podľa nej museli okamžite po prvom kole vytlačiť, rozposlať, byť doručené do celého sveta, pričom by si ich voliči museli prevziať, vybrať si kandidáta a znova poslať poštou naspäť na Slovensko, museli by byť zozbierané, otvorené a počty hlasov by bolo treba zapísať. Všetko za cca. 10-12 dní a poštou, upozorňuje Neveďalová.

Aj keby sme chceli byť strašne pokrokoví a sčítavali hlasy, ktoré budú doručené až po voľbách, všetky hlasy by museli byť poslané späť na Slovensko s pečiatkou pred dňom volieb, aby bola jasná ich nezávislosť a neboli obplyvnené výsledkami,“ píše ďalej Neveďalová.

Stále mi to nejako nevychádza. Celé by to spôsobilo zbytočný chaos,“ myslí si europoslankyňa.

Dzurinda VO VARE: Z volieb NEODSTÚPIME, ani keby prepadli hlasy! (VIDEO)
Modrí, Most-Híd, Aliancia ani zoskupenie strán okolo Maďarského fóra (MF) neplánujú odstúpiť z predčasných parlamentných volieb ani s rizikom prepadnutia hlasov. Lídri strán to uviedli v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Predseda strany... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Ďalší nominant PS v paláci?

Neveďalová ďalej vyhlasuje, že podporuje demokraciu a myslí si, že všetci ľudia by mali mať možnosť voliť si svojich zástupcov. Podľa svojich slov sa pritom nebráni ani diskusii o povinnej účasti na voľbách.

Ale niekedy sa treba zamyslieť, vážení “odborníci z PS”, pragmaticky a prakticky, či s vaničkou nevylievame aj dieťa a či sú vaše návrhy vôbec vykonateľné v praxi,“ odkazuje politička progresívcom.

Podľa Neveďalovej sú len dve možnosti, ako to vykonať. Jednou je voľba na slovenských ambasádach. „Avšak pri riedkosti pokrytia napríklad v Latinskej Amerike alebo Afrike, by sme Slovákov de facto nútili cestovať 2x na ambasádu, ktorá je vzdialená nezriedkavo aj niekoľko tisic km. A stále nevieme zaručiť, aby boli volebné lístky doručené na ambasády načas,“ píše Neveďalová.

Druhou možnosťou je podľa nej voľba cez intetnet. „Na to však nemáme vytvorenú infraštruktúru. A problémy s výmenami občianskych preukazov radšej ani nebudem spomínať,“ uviedla ďalej.

Nech už by sme vybrali akúkoľvek možnosť riešenia a naozaj sa snažili zmeniť systém, Neveďalová poukazuje na to, že to nie je možné sfunkčniť do marca budúceho roka.

A o to vlastne ide. Lebo si myslíte, že takto dostanete do paláca ďalšieho vášho nominanta. Lenže toto vám už ľudia nezožerú,“ uzatvára Neveďalová.

SNÍVAJTE ĎALEJ! S hlasmi Slovákov v zahraničí sa prerátali!
Zo zahraničia chce voliť takmer 73 000 ľudí. Progresívci sa radujú a automaticky si tieto hlasy privlastňujú. Nebojte sa - mnohí zo Slovákov v zahraničí chcú hlasovať inak, upozorňuje predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov, kandidát číslo 150... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

PS chce presadiť voľbu zo zahraničia aj pri prezidentských voľbách

Mimoparlamentné Progresívne Slovensko (PS) chce presadiť voľbu zo zahraničia aj pre prezidentské voľby. Uviedol to jeho šéf Michal Šimečka v reakcii na záujem o voľbu poštou zo zahraničia v nadchádzajúcich parlamentných voľbách. Požiadalo o ňu 72.993 občanov.

"Nie je fér, že táto možnosť dnes neexistuje. O voľbu poštou v predčasných parlamentných voľbách požiadalo až 72.993 občanov, ktorí chcú mať slovo v tom, kto a akým smerom bude viesť Slovensko. Nevidím dôvod, prečo by ľudia žijúci v zahraničí nemali mať právo rozhodovať aj o hlave štátu. Je to pritom práve prezident či prezidentka, koho úlohou je reprezentovať krajinu v zahraničí," skonštatoval v stanovisku hnutia Šimečka.

PS zároveň vyzdvihlo, že záujem o voľbu zo zahraničia rastie. Rekordný počet žiadostí je podľa Šimečku dôkazom, že aj ľuďom mimo domova záleží na budúcnosti a osude krajiny.

ŽUMPA JE SLABÝ VÝRAZ! MATOVIČ UŽ ZASA PRESTAL BRAŤ LIEKY
Vrchol slovenského absurdistanu a politického primitivizmu! Konfliktný politik, expremiér, exminister Matovič príde do televíznej relácie vynadá moderátorovi Bielikovi do - citujem "úbohých chrapúňov" a do "hanby žurnalistiky" v priamom prenose.... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik