Ukrajina útočí na Krym
13 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina sa prvý raz pokúsila zaútočiť na Krymský most raketou. 

Podľa ruského ministerstva obrany, raketu zostrelili systémy protivzdušnej obrany nad Čiernym morom.

Útok

"Kyjevský režim sapokúsil zaútočiť na Krymský most protilietadlovou riadenou strelou S-200, prerobenou na údernú verziu," vyhlásilo ministerstvo obrany. Raketu detekovali a zostrelili  nad morom ruské systémy protivzdušnej obrany. Nevznikli žiadne obete ani škody.

Čo Rusi zničili, o čom Kyjev mlčí...
Rusko zničilo tunel v Zakarpatsku. V piatok 11. augusta ruské letecké a kozmické sily, zdá sa, prvýkrát spustili raketový útok na tunel v Zakarpatsku. Nejaký čas po leteckej operácii ukrajinské zdroje informovali o údere na "istý civilný objekt".... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Milan Laca

Druhý útok

Druhú raketu S-200 zostrelili pri prístupe ku Krymskému mostu. Tlačová služba ruského ministerstva obrany informovala, že bola pri priblížení sa  ku Krymskému mostu zostrelená druhá ukrajinská raketa S-200, prerobená na údernú verziu. Šéf Krymu Sergej Aksjonov oznámil zostrelenie troch rakiet v oblasti Kerčského prielivu. Premávku na krymskom moste, podľa kanála Telegram , ešte neobnovili. 

Nočné útoky na Krym

Na Krym zaútočilo 20 ukrajinských dronov. Ako hlásilo ruské ministerstvo obrany, 14 zničila protivzdušná obrana, šesť vyradil systém elektronického boja. Protivzdušná obrana bola aktívna vo viacerých oblastiach polostrova. V noci bola na Krymskom moste zablokovaná doprava. Svedkovia zverejnili na sociálnych sieťach videá z výbuchu.

Sústavné pokusy

Na Krym v posledných týždňoch pravidelne útočia rakety a drony. 6. augusta udreli raketami aj na most Čongarskij, ktorý spája Krym s Chersonskou oblasťou.

Moskva zostrelila 20 ukrajinských dronov a Zelenskyj zatiaľ prepúšta skorumpovaných úradníkov
Ruská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 20 ukrajinských bezpilotných lietadiel zameraných na Krymský polostrov, informovalo ministerstvo obrany. Zelenskyj prišiel o ďalšie drony Štrnásť dronov bolo zničených systémami protivzdušnej... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik