PRAHA V PANIKE! Ďalší Ukrajinec ZNÁSILŇOVAL
12 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Po pokuse vraždy v Plzni sa hovorí o ďalšom brutálnom sexuálnom napadnutí, v ktorom má figurovať páchateľ z Ukrajiny. V pražskej Hostivari mal šestnásťročný mladík znásilniť tridsaťosemročnú ženu a aj jeho zatýkanie so streľbou malo byť veľmi divoké, informujú Parlamentní Listy.

 

K brutálnemu sexuálnemu napadnutiu malo dôjsť v sobotu ráno, ešte za tmy, v pražskej Hostivari. Mladík mal na ženu zaútočiť, keď prechádzala Doupovskou ulicou v blízkosti zastávky MHD, a zatiahnuť ju do krovia.

Podľa svedkov to malo byť okolo tretej hodiny rannej.

Napadnutá žena mala po útoku skončiť v nemocnici, podľa svedkov „strašne zriadená“. Mladíka začali prenasledovať privolaní policajti. V tme sa mu najprv podarilo zmiznúť.

„Policajti, ktorí prišli na miesto, začali podozrivého z miesta činu prenasledovať a použili aj varovný výstrel. Mužovi sa v daný okamih podarilo zmiznúť, ale nie na dlho. Okamžite sa rozbehla pátracia akcia, na konci ktorej bol chytený. Ide o šestnásťročného muža, s ktorým teraz prebiehajú úkony trestného konania,“ povedal Jan Daněk, tlačový dôstojník pražskej polície, serveru Naše Praha.

Podľa svedkov museli policajti na jeho zadržanie pri naháňačke na poli použiť varovný výstrel.

Policajný hovorca odmietol potvrdiť ukrajinskú národnosť páchateľa. S odkazom na jeho maloletý vek.

Naša Praha ale priniesla informáciu od svedkov, že malo ísť o Ukrajinca.

Ako prvý na čin upozornil na Twitteri bývalý policajt vystupujúci pod prezývkou Hanz Pilc. Ten súčasne napísal svoj odhad, že „národnosť zverejnená nebude“.

Zviazaná, znásilnená, pobodaná, zhodená zo zrázu

V utorok mal zločin so sexuálnym podtextom spáchať ukrajinský mladík v Plzni. Ten vylákal do lesa svoju pätnásťročnú známu, kde ju zviazal, znásilnil, následne sa ju pokúsil zavraždiť a vo vreci ju hodil zo zrázu. Dievča prežilo, dostalo sa ku kamarátke, odkiaľ si zavolalo záchranku.

Plzeňskí policajti mladíka zadržali vo štvrtok ráno. Spolu s týmto prípadom brutálneho znásilnenia prišiel podľa opozičného poslanca Jiřího Maška čas, aby minister vnútra Vít Rakúšan zodpovedal niekoľko kľúčových otázok pre bezpečnosť českých občanov.

„Akým spôsobom sú preverovaní žiadatelia o azyl? Od začiatku vojny sme po ministrovi požadovali fotografovanie, odtlačky prstov a prísnejšiu kontrolu u utečencov mužov vo veku 18-60, ktorí okrem iného podliehajú brannej povinnosti. Ako spolupracuje ukrajinská ambasáda na týchto previerkach? Dostáva ukrajinská ambasáda zoznamy Ukrajincov, či sa nejedná o osoby, po ktorých napríklad Ukrajina pátra? Neskrývajú sa tu zločinci? Branná povinnosť na Ukrajine nie je?“ uviedol s tým, že odpovede ministra, že sa to nerieši ani v iných štátoch EÚ, že na to nie je legislatíva, nás neuspokojí.

Česko je na nohách - Ukrajinec znásilnil 15 ročné dievča
Mala iba pätnásť rokov, aby si zachránila život, simulovala, že je mŕtva. Osemnásťročný Ukrajinec v Plzni brutálne znásilnil a pokúsil sa zabiť o tri roky mladšie dievča. Na sociálnych sieťach sa už ľudia zvolávajú k sobotnému protestu práve proti... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ak by to náhodou bol Rus, to by sa ale diali veci, však?

V reakcii minister vnútra Vít Rakušan vyjadril účasť slovami „verím, že obeť bude v poriadku“ a varoval pred zneužívaním tohto kriminálneho prípadu k národnostným paušalizáciám.

",Dúfam, že obeť bude nakoniec v poriadku?' Čo to je za vyjadrenie! To myslíte vážne!? Toto je naozaj účet ministra vnútra? Pán Rakušan sa prebral z opojenia a vypustil ďalšie múdrosti!“ povzdychol si opozičný poslanec a pripomenul, aké bude mať tento trestný čin dôsledky:

„Z lekársko-psychologického hľadiska to dievča nebude nikdy v poriadku. Bude poznačená do konca života! Pokiaľ ju ten Ukrajinec naozaj zviazal, znásilnil, pobodal a potom hodil zo zrázu, predstavujete si, že sa otrepe a bude v poriadku! Nie, nebude a bohužiaľ už nikdy! Ten, kto tu rozotvára a rozdeľuje spoločnosť, ste vy sám a vám podobní! Kto tu aplikuje kolektívnu vinu a chce vyhostiť ruské tenistky, ktoré sa zúčastňujú turnajov v iných štátoch Európy aj v USA? No, vy osobne nie, to riešia len zložky, ktoré riadite. Na akom základe tak konajú?

Národnosť, u tak opovrhnutiahodného zločinu ako je znásilnenie a pokus o vraždu, naozaj nehrá zásadnú úlohu. Ak by to náhodou bol Rus, to by sa ale diali veci, však?"

Za čin spáchaný osemnásťročným Ukrajincom sa ospravedlnilo aj ukrajinské veľvyslanectvo a vyzvalo, aby všetci páchatelia boli prísne trestaní.

Na sociálnych sieťach ale opäť začína byť živo. „90 roky sa vracajú s plnou parádou. Čoskoro budú vybuchovať obchody a firmy, odmietajúce platiť výpalné. Vďaka, päťlepro,“ ozýva sa náhodne.

Kto je zodpovedný za BLOKOVANIE WEBOV? V Čechách sa rozhodovalo
„Nezáväzná politická proklamácia odporúčajúceho charakteru.“ Tak súd označil pokyn blokovať weby v Českej republike. Najvyšší správny súd v Čechách (NSS) zamietol kasačnú sťažnosť neziskových organizácií Institute H21 a Otvorená spoločnosť, ktoré... Čítať ďalej
12 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik