Draxler k zadržaniu Gašpara: Prebehlo niekoľko OKÁZALÝCH AKCIÍ a nakoniec NIČ!
13 | 08 | 2023 I Ladislav Kováčik
Exminister školstva Juraj Draxler reagoval na aktuálnu tému zadržania bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Pripomenul tu aj "veľké divadlo" v súvislosti so zatýkaním Jaroslava Haščáka, ktoré skončilo fiaskom.

Draxler konštatoval, že v každej inej krajine by zadržanie bývalého policajného prezidenta bolo udalosťou týždňa. Avšak u nás, vzhľadom na to, čo sa tu tri roky dialo, bola u väčšiny ľudí reakcia: zase nejaké politické divadlo, píše exminister.

Uvidíme, čo vyšetrovatelia nakoniec prinesú. Ale ten kontext je taký, že tu prebehlo niekoľko okázalých akcií a nakoniec nič,“ tvrdí Draxler.

Médiá sa podľa neho aspoň zachraňujú tým, že útočia na rozhodnutia generálnej prokuratúry - bez toho, aby sa zamysleli, či tá náhodou nemá v rozhodnutiach pravdu.

Pritom tie slávne kauzy boli už čiastočne zvrátené aj súdmi, vrátane najvyššieho: Po zadržaní šéfa veľkej investičnej skupiny nabehlo (výťahmi) do administratívnej budovy päťdesiat kukláčov so samopalmi. Veľké divadlo,“ pripomína bývalý minister.

Skončilo fiaskom: najvyšší súd potom skonštatoval protiprávnosť stíhania a ministerstvo spravodlivosti sa oficiálne ospravedlnilo,“ píše ďalej.

Draxler ďalej pripomína, že skupina vyrástla na veľkého hráča za vlád Mikuláša Dzurindu.

Médiá podľa neho kŕmili verejnosť tým, že neskôr, za vlád Smeru sa údajne rozkradli miliardy. „IM dokonca spomína 30 miliárd, proste čím väčšie číslo, tým lepšie,“ uviedol ďalej.

Bežnému človeku sa podľa Draxlera nemožno čudovať, že po takejto mediálnej masáži naozaj čakal, že po "rozviazaní rúk" polície za mrežami skončia desiatky osôb, veď na tom všetkom sa musela podieľať armáda vodcov a pomocníkov.

A najmä, že zrazu bude sveta žiť. Prestanú sa strácať miliardy a hneď bude na cesty a železnice, bude iné zdravotníctvo či školstvo. No, kde to je? Kde?,“ pýta sa v závere bývalý minister.

Neriešte Záleskú, zadržali sme Gašpara
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SSD) sa k vnútropolitickej situácii veľmi často nevyjadruje, no piatkové zadržanie Tibora Gašpara „zdvihlo zo stoličky“ aj ju. Podľa nej ide o pokus odvrátiť pozornosť od profesionálneho zlyhania dua... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik