NAJVÄČŠIE OHROZENIE DEMOKRACIE OD ROKU 1989! Ale kopú a kopú ako zdochýnajúci kôň
12 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Politológ a historik Eduard Chmelár o zadržaní kandidáta do predčasných volieb za stranu Smer a bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara tvrdí, že to, čo sa udialo dnes je taká kriminalizácia politickej opozície, aká tu nebola od Nežnej revolúcie.

Chmelár poukazuje na to, že takouto kriminalizáciou opozície sa moc snaží zakryť konflikt záujmov v kauze Tódová-Záleská. A celé to stojí na výpovedi jedného udavača. Podľa Chmelára v krátkom čase už po niekoľký krát môžeme hovoriť o ohrození demokracie, zvlášť pred voľbami, keďže bol zadržaný jeden z predstaviteľov najsilnejšej opozičnej strany. Preto by dianie na Slovensku nemalo prehliadať ani zahraničie. On sám veril, že po posledných voľbách sa udeje zmena k lepšiemu, no aktuálne varuje pred tým, že ide čisto o zúrivý politický revanš. A toho sa zrejme aktuálna moc bojí. Preto tie tlaky pred voľbami.

Organizovaná zločinecká skupina

Chmelára dnešné zadržanie Tibora Gašpara prekvapilo natoľko, že spravil výnimku a vyjadril sa k prebiehajúcim vyšetrovaniam, čo bežne robiť nezvykne.

„To, ako dnes organizovaná zločinecká skupina zložená z niektorých príslušníkov NAKA, sudcov, novinárov a politikov na hulváta prekryla bezprecedentnú kauzu konfliktu záujmov Pamely Záleskej a Moniky Tódovej, nemá v našich moderných dejinách obdobu. Na zadržanie vysokopostaveného kandidáta najsilnejšej opozičnej strany mesiac pred voľbami by mal byť presvedčivejší dôvod ako neviemkoľká zmena výpovede univerzálneho udavača (nazývajme ho pravým menom, a nie eufemistickým pojmom „kajúcnik“) Bernarda Slobodníka, ktorý si zrazu spomenul na ďalšiu trestnú činnosť Tibora Gašpara, nuž ale zdá sa, že týmto darebákom dochádza fantázia,“ píše na sociálnej sieti politológ.

Ide o zásadný mocenský vstup do predvolebnej kampane
Zatýkanie opozície dva mesiace pred voľbami je dôkazom, prečo musel minister vnútra Šimko odísť. Vyhlásila pred chvíľou stzrana HLAS - SD. "Je to zásadny mocenský vstup do predvolebnej kampane, ktorý vrhá zlé svetlo na úradnícku vládu, ktorá sa... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Vážne ohrozenie demokracie

Chmelár pripomína slová dekana Právnickej fakulty UK Burdu, ktorý odvolanie ministra vnútra s Hamranovou políciou označil za vážne ohrozenie demokracie. Rovnaký výrok si dovolil použiť pri tomto zásahu do volieb, ktoré budú o zhruba šesť týždňov.

A zase raz Tódová

„Všetci sme to tak trochu čakali, lebo oni sa ani netajili tým, že celé toto absurdné naťahovanie termínu volieb nemá iný dôvod ako stihnúť pozatvárať aspoň niektorých predstaviteľov opozície. Ale spôsob, akým to urobili, naznačuje, že sa už ani neusilujú predstierať, že im nejde o likvidáciu politických konkurentov,“píše Chmelár, ktorý pripomína Tódovej slová, že Šimko sa nikdy nemal stať ministrom vnútra. Bol podľa politológa hlavnou prekážkou aktuálneho diania.

Neprekvapila ho ani prezidentka

Tá kauzu Tódová-Záleská zrejme ani len nezaregistrovala, no tentokrát namiesto dodržiavania zákonov či Ústavy, dnešný zásah bleskovo odsúhlasila.

„Najbizarnejšie vyhlásenie v tomto smere mal predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý so zväzáckym nadšením vyjadril potešenie nad tým, že polícia sa nedá zastrašiť opozíciou... Lebo ak hovoríme o možnostiach zastrašovania, asi zabudol, kto má moc v tomto štáte,“ podotýka Chmelár.

"ZAČALA SA ÉRA OTVORENÉHO ČAPUTOVSKÉHO TERORU"
"ZADRŽALI TIBORA GAŠPARA - ZAČALA SA ÉRA OTVORENÉHO ČAPUTOVSKÉHO TERORU " Píše na sociálnej sieti aktuálne k zadržaniu Tibora Gašpara, volebného kandidáta SMERu podpredseda strany Ľuboš Blaha. Text publikujeme v plnom... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Zahraničie nič...?

Chmelár si myslí, že aj zahraničie by malo zaostriť na dianie na Slovensku.

„To, že porušenia práv obvinených toľkokrát končia na ústavnom súde a že generálny prokurátor musí toľkokrát používať ako opravný prostriedok legendárny paragraf 363, nie je znakom toho, že by ústavný súd a generálna prokuratúra zabraňovali spravodlivosti, ale toho, že súčasná garnitúra nie je ani schopná, ani ochotná postupovať zákonným spôsobom a od právneho štátu nás skôr vzďaľuje,“ upozorňuje publicista.

Toto nie je očista spoločnosti

Ten priznáva, že spočiatku veril v to, že nová garnitúra sa snaží o očistu spoločnosti a o nápravu krívd z minulosti.

„Dnes musí byť každému príčetnému a charakternému človeku jasné, že tu nevypukla žiadna spravodlivosť, ale zúrivý politický revanš, že tu nie sme svedkami boja dobra proti zlu, ale zápasu dvoch mocenských klanov, že polícia má možno rozviazané ruky, ale politicky má zviazané nohy,“trpko konštatuje politológ.

Nik im už neverí

„Ich neonormalizačná moc sa chýli ku koncu, preto spotení od strachu z dôsledkov svojej nezákonnej činnosti kopú ako zdochýnajúci kôň. Keďže však zločinci, ktorým ide o všetko, strácajú zábrany, obávam sa, čoho ešte budú do volieb schopní... Zostaňte v strehu, ide do tuhého,“uzatvára Chmelár a jeho slová všeličo nevídané-neslýchané predznačujú.

Šimečkova mentálne obmedzená, ale mocensky bezhraničná arogancia
Predseda Smeru-SD Robert Fico sa v skutočnosti teší zo zadržania bývalého policajného prezidenta Tibora G. Na sociálnej sieti to podľa TA SR vyhlásil predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka. "Presne preto si poskladal kandidátku z... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik