Moskva zostrelila 20 ukrajinských dronov a Zelenskyj zatiaľ prepúšta skorumpovaných úradníkov
12 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Ruská protivzdušná obrana zostrelila v noci na sobotu 20 ukrajinských bezpilotných lietadiel zameraných na Krymský polostrov, informovalo ministerstvo obrany.

Zelenskyj prišiel o ďalšie drony

Štrnásť dronov bolo zničených systémami protivzdušnej obrany a ďalších šesť bolo elektronicky zablokovaných, uviedlo ministerstvo v príspevku na Telegrame a dodalo, že nedošlo k žiadnym obetiam ani škodám. Z útoku obvinili Ukrajinu, píše The Guardian.

Hoci Ukrajina takéto útoky priznáva len zriedka, prezident Volodymyr Zelenskij sa tým netají. Frekvencia útokov dronov na Moskvu a Krym sa zvýšila. Moskva sa za posledné tri týždne stala terčom takýchto útokov asi desaťkrát, čo viedlo k dočasnému uzavretiu letiska.

A korupcia na Ukrajine zatiaľ prekvitá

Zelenskij zatiaľ oznámil prepustenie všetkých šéfov ukrajinských regionálnych vojenských náborových centier. Úradníci boli totiž obvinení z brania úplatkov od tých, ktorí sa snažili vyhnúť frontovej línii. Ukrajinský prezident označil odoberanie hotovosti ľuďom, ktorí sa chceli vyhnúť odvodom, zatiaľ čo iní trpeli, za formu zrady.

Čo Rusi zničili, o čom Kyjev mlčí...
Rusko zničilo tunel v Zakarpatsku. V piatok 11. augusta ruské letecké a kozmické sily, zdá sa, prvýkrát spustili raketový útok na tunel v Zakarpatsku. Nejaký čas po leteckej operácii ukrajinské zdroje informovali o údere na "istý civilný objekt".... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik