Korupčníkom odzvonilo! Ale len DOLE. A čo tí HORE?
12 | 08 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj nariadil prepustenie všetkých regionálnych vojenských komisárov po sérii škandálov.

Ukrajinský prezident prikázal odvolať všetkých regionálnych vojenských komisárov.

Zradcovia

"Odvolávame všetkých regionálnych vojenských komisárov. Cynizmus a úplatkárstvo počas vojny je zrada," napísal Zelenskyj po mimoriadnom zasadnutí Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny vo video správe zverejnenej na kanáli Telegram.

Dosadiť zaslúžilých

Volodymyr Zelenskyj poveril hlavného veliteľa ozbrojených síl  Valerija Zalužného, ​​aby do týchto pozícií vymenoval vojakov, ktorí boli v bojovej zóne. Ukrajinský prezident dodal, že za vojenských komisárov by mali vymenovať invalidov, ktorí prišli o zdravie v dôsledku bojov.

Kazetovými bombami pozabíjali svojich!
Ukrajinské ozbrojené sily zabili kazetovou muníciou svojich zajatých vojakov. Vojenskí korešpondenti telegramového kanála Ruská jar oznámili, že ruskí spravodajskí dôstojníci porazili oddiel ukrajinských nacionalistov v smere Orechovské. Niekoľko... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Milan Laca

Očista

Podľa hlavy štátu sa začalo celkovo 112 trestných konaní proti zamestnancom vojenských náborových úradov, 33 osôb bolo obvinených z korupcie. Sú medzi nimi krajské vojenské komisariáty, pracovníci mestských a okresných vojenských registračných a zaraďovacích úradov, pracovníci vojenských lekárskych komisií vo Vinnici, Kyjeve, Ľvove, Odeskej a Poltavskej oblasti, ako aj v Kyjevom kontrolovaných oblastiach DĽR. "Niektorí vzali úplatky v hotovosti, niektorí v kryptomene," povedal Zelenskyj.

Škandál za škandálom

Na Ukrajine sa v poslednom čase objavili škandály v súvislosti s doručovaním predvolaní priamo na ulici, často sprevádzané použitím sily. Na sociálnych sieťach sa tiež šírili zábery, na ktorých vojenskí dôstojníci násilne nútili mužov nastupovať do áut a odvážali ich. Ukrajinské médiá tiež uvádzajú, že zamestnanci vojenských komisárov berú úplatky niekoľko tisíc dolárov za udelenie odkladu alebo oslobodenia od brannej povinnosti.

Kontrola sklamala

Zelenskyj koncom júla povedal, že mu predložili prvé výsledky kontroly vojenských registračných úradov a vojenskej služby. Označil ich za sklamanie. Jeden z najvýznamnejších škandálov sa stal v Odeskej oblasti. V júni médiá zverejnili informáciu, že rodina vojenského komisára Jevgenija Borisova získala v Španielsku nehnuteľnosti a ďalší majetok za 4,5 milióna dolárov.  

Ako funguje ruská obrana (VIDEO)
Ruská obrana funguje veľmi dobre. Podľa publicistu Alexandra Sitnikova na ňu môžu zaútočiť „iba idioti“. Opevnenia Ako píše Svobodnaya Pressa, militanti Ozbrojených síl Ukrajiny na začiatku svojej protiofenzívy dúfali, že sa im podarí prelomiť... Čítať ďalej
10 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik